“Beskyt Jammerland Bugt” deltog med succes i Folkemøde Kalundborg

De gigantiske havvindmøller i Jammerland Bugt, blev debatteret livligt i et sprængfyldt telt ved Folkemødet i Høng lørdag den 30. maj.

Blandt deltagerne i panellet var Klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen.

Her følger et par udsagn:

Jakob Jensen V, Villum Christensen LA og Thyge Nygaard fra Danmarks Naturfredningsforening var enige om, at projektet er absurd og at European Energy A/S, har fundet en kattelem som politikerne ikke havde set.

Kattelemmen gør det muligt at omdanne et smukt naturområde til en industriel strømfabrik. Selv Rasmus Helveg indrømmede, at der måske er behov for ændringer i planloven, for at sikre bedre beskyttelse af vores kyster. Desværre understregede han, at denne holdning kun gjaldt fremadrettet, og i vores tilfælde må processen gå sin gang, idet European Energy A/S jo allerede har fået tilladelse til forundersøgelser.

Villum Christensen og Jacob Jensen tvivlede på, at Energistyrelsen vil være en 100% neutral garant for en upartisk behandling af den videre proces.

Danmarks Naturfredningsforening opfordrede til at mobilisere maksimal borgerprotest, idet sådanne mange gange har ændret en beslutningsprocess. Dette er et synspunkt som ”Beskyt Jammerland Bugt” til fulde kan tilslutte os.

Efter mødet besluttede mange deltagere, at underskrive vores protestskrivelse mod de gigantiske havvindmøller.

 

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

8 Responses to “Beskyt Jammerland Bugt” deltog med succes i Folkemøde Kalundborg

  1. Henning fischer skriver:

    Naturbeskyttelsesloven må revideres. Det er jo helt uforståeligt, at den bænk man ser i forgrunden af visualiseringen, kræver dispensation fra Naturbeskyttelsesloven, men den udsigt som er afgørende for at nogen gider at sidde på bænken, kan intimideres på det groveste. Hvorfor har vi nu, siden Staunings dage, beskyttet de åbne kyster, når man så let kan fjerne det åbne hav? Håber Folketinget indser fadæsen. Energiministeren er jo desværre medlem af det rettroende præsteskab, der tror at verden redes af danske vindmøller, der lades alt håb ude. Men alle radikale kan vel ikke være ignoranter overfor kystlandskabets herlighedsværdier, og tabene i rekreative værdier for befolkningen?

    • Ole Vettels skriver:

      Super godt skrevet! Bravo!

    • Torben Anskjær skriver:

      Jeg er helt enig med Henning Fischer og skal tilføje, at vi efter opstillingen af disse rædsomme møller, som ikke har mulighed for at forrente sig uden statstilskud, ikke længere vil have glæden af de overordentligt flotte solnedgange ud over havet. Skal vi finde os i det, så må herlighedsskatten kraftigt sænkes!

  2. Lillian skriver:

    Enig, badevandet ved Svallerup Strand og Bjerge Nordstrand har for andet år i træk fået betegnelsen “fremragende” , derudover har vi den store glæde at se rovfuglene jage,
    samt bade sammen med marsvin. Dette byggeprojekt vil spolere det hele, tør ikke at tænke på hvordan stranden kommer til at se ud, ved anlægget af Storebæltsbroen ændrede stranden sig og det var så langt fra.

  3. Stine Foersom og Lars Sørensen skriver:

    Måske skal vi en tur til Nysted og hente lidt (negative) erfaringer…

    Nystedmøllerne kaldes Rødsand 1 (2003) og Rødsand 2 (2010). Rødsand 1 er 72 møller på hver 2,3 MW, total-effekt i alt 165,6 MW. Mølletårnene er 69 meter og vingerne 41. m, totalhøjde 110 meter. Rødsand 1 ligger i 8 x 9 rækker, og de nærmeste er knap 10 kilometer fra kystlinjen syd for Nysted. Nysted-borgerne siger, at de er generet af de røde advarselslys og at de sommetider kan høre en svag brummen derudefra. De siger også, at de ser til den anden side, når de sejler forbi møllerne, for de kan ikke lide dem. Rødsand 2 er 90 møller på 2,3 MW og 3 større forsøgsmøller, total-effekt 215 MW. De er placeret længere mod vest, og dem nærmest land er kun et par kilometer fra spidsen af den ubeboede Hyllekrog-tange. Nærområdet er tyndt befolket. Hele Rødsand-området er udlagt som Natura 2000-område. EON lavede VVM, og i resuméet skriver de bl.a. i afsnittet om miljøforhold: “Rødsand 2 Havmøllepark vil påvirke området omkring Hyllekrog i væsentlig grad, fra et naturpræget landskab til et kulturlandskab. Næsten hele horisonten vil være optaget af vindmøllerne. Også om natten vil
    virkningen være meget markant. Hele området vil blive ændret
    fra et uoplyst landskab til et kulturlandskab med blinkende og
    konstante lys. De visuelle aspekter vil kunne sammenlignes
    med påvirkningen fra en mindre by.”

  4. Stine Foersom og Lars Sørensen skriver:

    Jeg bor i fredet område på Asnæs og jeg bemærker, at landskabet med opstilling af kystnære havmøller vil ændre sig fra at være et naturpræget landskab til et kulturlandskab.

  5. Stine Foersom og Lars Sørensen skriver:

    Er det her man skal søge om at få dækket værditabet eller er det et andet sted? http://taksationsmyndigheden.dk/DA/Erstatning/Sider/Erstatning.aspx

    Hvordan får man fat i en taksator?

    Hvordan får man sin ejendom som visualiseringspunkt?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.