Reersø har et ”teknisk præg”… Man får kaffen galt i halsen!

Hvis man om halvøen Reersø skulle mene, at der her er et særligt unikt, sjældent og bevaringsværdigt kulturlandskab må man ifølge projektmagers fremlagte Miljøkonsekvensrapport tro om igen

På side 474 i projektmagers nu fremlagte endelige Miljøkonsekvensrapport kan man om Reersø nemlig læse følgende:

”Det findes ét større teknisk anlæg på Reersø; en radiostation bestående af en mindre fabriksbygning og en samling høje gittermaster. Radiostationen giver landskabet på især den sydlige og vestlige del af Reersø et teknisk præg”

Ovenstående radiostation og master indgår i Miljøkonsekvensrapportens tekstmæssige referencer, sammenligninger og anvendes i de seneste vurderinger i forbindelse med fremlagte visualiseringer! Projektmager konkluderer således, at vindmølleprojektet ikke skulle være landskabsmæssigt kritisk idet Reersø jo har omtalte ”Tekniske præg ”!

Radiostationen er nedlagt og de mange gittermaster er nedtaget for mere end 5 år siden!

Dette må betyde at projektmagers rådgiver WSP og de kvalitetssikrende instanser end ikke har været i området i forbindelse med den fremlagte Miljøkonsekvensrapport!

Det er tilsyneladende tale om rent skrivebordsarbejde eller copy paste!

I Miljøkonsekvensrapporten kan også læses, at der er opstillet 21 vindmøller på (eksempelvis på s. 50) på land i området omkring bugten.  Dette tal er absolut heller ikke korrekt. Tager man i en tur i området kan man fra med de 6 møller på Asnæs og ned mod Reersø (Kirke Helsinge for at være præcis) optælles tæt på 40 aktive vindmøller!

Også dette viser at projektmagers rådgiver eller de kvalitetssikrende instanser ikke har været i området og gjort sig den ulejlighed at optælle det faktiske antal vindmøller.

Ovenstående meget åbenlyse fejl viser med al tydelighed materialets utilstrækkelighed for anvendelse til Miljøkonsekvensvurdering.

Sammenholdes dette med kritik og anmærkninger fra Danmarks Naturfredningsforening, den tyske NABU, svenske BirdLIfe, den danske Miljøstyrelse (se tidligere indlæg her på siden) er det tydeligt at det fremlagte også er fejlfyldt på andre områder end miljøpåvirkning for truede dyr og havmiljø.

Projektmager har ikke ønsket, evnet eller kunnet levere den fornødne kvalitet og drager på baggrund heraf forkerte konklusioner.

Projektet og ansøgning må (..også af denne grund….) afvises!

Beskyt Jammerland Bugt støttes af de svenske miljømyndigheder, Danmarks Naturfredningsforening, Dansk Ornitologisk Forening, Danmarks Jægerforbund, Akademirådet, Kalundborg Kommune og flere end 5.000 bekymrede borgere.

Den grønne omstilling er nødvendig og havvindmøller er meget fornuftige, men de skal placeres på havet og absolut ikke i en naturskøn bugt, der rummer særligt og konventionsmæssigt beskyttet dyreliv.

Foreningen Beskyt Jammerland Bugt støtter til fulde den grønne omstilling!

Husk at staten opgav at opføre havvindmøller i Jammerland Bugt, da man mente at det ville blive alt for stor en belastning af området. European Energy A/S fandt et hul i loven – om åben dør – og gik i gang med et projekt, der med den nugældende lovgivning ikke ville kunne gennemføres. European Energy A/S, har derfor ikke handlet i ”god tro” og projektet burde for længst være opgivet.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.