Jammerland Bugt i Weekendavisen 12. april 2017

Myndighedshøringen om VVM-redegørelsen er slut, og vi afventer nu den offentlige høring, der måske er lige på trapperne. Foreningen Beskyt Jammerland studerer allerede  den udgave af VVM-redegørelsen, der blev brugt til myndighedshøringen, og vi har en stor gruppe af eksperter til at hjælpe os på de forskellige områder som rapporten behandler.

Et af de vigtigere områder er risikoen for støj fra de kystnære havvindmøller, og dette områder behandler VVM-redegørelsen på en yderst diskutabel facon. Metoden til støj-vurdering som rapporten benytter, kan nemlig ikke benyttes til havvindmøller på 4 til 6  kilometers afstand af kysten. Værktøjerne i rapporten er ganske simpelt ikke i orden.

Dette forhold har givet grundlag for en særdeles kritisk artikel i Weekendavisen onsdag den 12. april, skrevet af journalist Poul Pilgaard Johnsen. Vi anbefaler alle at købe Weekendavisen og læse artiklen.

Det forhold at lyden/støjen rejser langt mere effektivt over vand end over land, tages der ikke højde for i den model som Orbicon benytter og som Energistyrelsen har godkendt, under den et år lange kvalitetssikring. Dette udsagn kommer fra professor John Harrison fra Queens University i Canada, der er en af verdens førende eksperter inden feltet lyd over vand. Yderligere angiver han, at der findes en nyudviklet svensk model, der giver et langt mere korrekt resultat.

Hvis den nye og korrekte måling af støj over vand benyttes på projektet i Jammerland Bugt, vil havmølleparken langt overskride de tilladte støjgrænser.

Yderligere oplysninger findes her:

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.