Ny artikel om kæmpe-vindmøllerne i lokalavisen SN

I artiklen henvises til kommunalbestyrelsens møde den 25’ende marts 2015. Web-TV fra dette møde findes på kalundborg.dk under Politik. Se punkt #13.

Bemærk i øvrigt, at billedet i nedenstående artikel viser nogle meget små møller meget langt fra land. Billedet kan på ingen måde illustrere 80 møller over 150 m, der (i bedste fald) placeres 4 km fra land.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

4 Responses to Ny artikel om kæmpe-vindmøllerne i lokalavisen SN

 1. Lone & Per Husum skriver:

  Vi synes, at havvindmølleparker hører til på havet og ikke i et bælt eller en bugt. Vi er sommmerhusejer i Bjerge sydstrand.

 2. Birgit Vrangbæk Christiansen skriver:

  Som andre har påpeget har sigtbarheden en stor betydning for, hvor tydelige møllerne vil syne. I påsken var der et meget klart vejr. Jeg tog et par billeder fra Svallerup Strand – lige før Bjerge Nordstrand, hvor man kan se, hvor tydelige vindmøllerne på Asnæs er. Der er forgrund på (strand, måge, bænk), så man får et perspektiv.
  I februar fløj jeg til Lond0n og kom lige syd for Jammerlandbugten. Jeg tog et par billeder ud af flyvinduet, hvor det er meget tydeligt, at Jammerlandbugten i højere grad minder om en sø end om åbent hav. For et par år siden havde vi besøg af et par australiere, som sammenlignede den uberørte natur og den fine bugtede linje med Byron Bay i Australien. Den bugt kører folk gerne mange kilometer for at opleve! I et tæt befolket område som Danmark, er det en sjældenhed at kunne se en hel bugt, uden en masse visuel støj.
  Jeg ved ikke, om jeg har overset noget, men har Danmarks Naturfredningsforening, afdeling Kalundborg haft indsigelser? De må være blevet hørt i sagen.
  Hvis I er interesseret i de omtalte fotos sender jeg dem gerne, men kunne ikke lige se, hvordan jeg kunne gøre det via beskedfeltet.
  Mvh Birgit

 3. Dan Rasmussen skriver:

  Vi har i en menneskealder haft sommerhus ved Bjerge Nordstrand. Jeg synes vi bærer vores samfundsmæssige andel af energigenerne ved at have udsigt til Asnæsværket og vi har lært os ikke at kikke for meget mod nord til værket og i stedet ud over havet og mod syd. Det vil være et meget stort tab af livskvalitet, hvis udsigten ud over havet nu også skal ødelægges. – Og det er jo ikke nødvendigt for samfundet i en rum tid frem over, hvorfor staten jo heller ikke ønsker det i Jammerlandsbugten nu.. Det er vist simpelthen et Canadisk firma der vil have fingrene i de danske energitilskud. VH Dan Rasmussen, Pilemosevej Bjerge Nordstrand.

 4. Gitte og Jørgen jensen, skovløbervej 7, Reersø skriver:

  Som de lykkelige ejere af et sommerhus på Reersø – sidder vi på terrassen og nyder aftensolen, fugle, marsvin mm. sammen med vore venner, der alle berømmer udsigten som hel unik. Nu ser det ud som om man vil “luske” et stort vindmølleprojekt igennem
  ad “bagdøren”, uden grundejerne m.fl har haft indflydelse på projektet. Ikke alene bliver udsigten væsentlig forringet – lys om aftenen og støj? normalt vestenvind !
  Såfremt dette industri-projekt bliver gennemført, må alle grundejere regne med en væsentlig værdiforringelse.
  Efter at have læst den udmærkede og seriøse artikel i Weekendavisen 8. maj 2015
  Er vi chokerede over energiminister Rasmus Helveg Pedersens uvidenhed om de faktiske forhold, samt hans arrogante sammenligning af dette voldsomme projekt
  med glæden over hvide sejl i horisonten. Samtidig nævner han, at det kommunale selvstyre kan (og er bedre til) at bestemme placeringen af bl.a. gylletanke, grusknusemaskiner og vindmøller!!!
  Hvor er den overordnede plan. Hvornår tager man hensyn til tidligere afgørelser?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.