Status Jammerland Bugt – Marts 2016

Der er mange, der har spurgt om hvordan det går med vindmølleprojektet og vores indsats for at beskytte naturen mod dette overgreb. Her følger en kort status, baseret på vedlagte brev fra foreningens advokat Brian Hebel Andersen.

Foreningen har været aktiv med at påvirke folketinget og har to gange været på besøg i Folketingets Energiudvalg, og vi har været medvirkende til at reglerne for fremtidige projekter er blevet ændret. Desværre har denne indsats ikke hjulpet synderligt i kampen mod “vores” projekt, idet det fortsat besluttes af embedsmændene i Energistyrelsen.

Processen for “vores” projekt er som følger:

  • Energistyrelsen gennemfører i løbet af foråret 2016 en myndighedshøring på 8 uger (stjernehøring), hvor alle relevante myndigheder får mulighed for at udtale sig om den VVM-redegørelse, som European Energy har afleveret.
  • Energistyrelsen gennemfører herefter en ekstern høring på 8 uger, hvor foreningen “Beskyt Jammerland Bugt”, Kalundborg Kommune og andre kan afgive et høringssvar.
  • Når begge høringer er gennemført træffer Energistyrelsen en afgørelse i sagen
  • Hvis Energistyrelsen – mod vores vilje – skulle give European Energy en etableringstilladelse, skal de udnyttet denne inden der er gået 6 måneder. Dette er en vigtig opstramning som ministeren har besluttet.

Frem mod ovennævnte proces arbejder foreningen “Beskyt Jammerland Bugt” ihærdigt på at  fremskaffe materiale, der kan bruges til at understøtte vores høringssvar. Der arbejdes således på indsigelser bl.a. vedrørende naturforhold, jura, støjpåvirkninger og visuelle påvirkninger.  Det endelige høringssvar skal formodentlig afleveres efter sommerferien.

status marts 2016

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

One Response to Status Jammerland Bugt – Marts 2016

  1. Frederikke Kroon skriver:

    Vedr. Støjpåvirkning. Når jeg står ved Bjerge sydstrand disse dage dvs 22-24/3 hører jeg en tung rumlende lav konstant støj fra Kalundborg/ Asnæskanten kanten som kryber over havet sydpå trods modsat vindretning. Jeg er i tvivl om hvor støjen kommer fra og hvad årsagen er. Lyder høres både sen aften og morgen uden afbrud. Er der andre som har bemærket dette? Mvh Frederikke Kroon, Voldstien 9, Bjerge strand ornum 2092 7060, fkroon@yahoo.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.