Akademiraadet støtter Beskyt Jammerland Bugt!

Akademiraadet er statens rådgiver i kunstneriske spørgsmål herunder arkitektur, billedkunst m.v. Landskabsudvalget bistår Akademiraadet med vurderinger og udtalelser (rådgivning) vedrørende miljø og planlægning af landskabsæstetik m.v.

I fredags udsendte Akademiraadet et åbent brev til tre ministre, herunder Energiminister Lars Chr. Lilleholt, hvor de udtrykte stærk kritik af det påtænkte projekt i Jammerland Bugt.

Fra brevet citeres: “De åbne kystlinjer og den landskabelige uforstyrrethed berører både private grundejere og kommuner. Der er tale om den landskabsværdi, som er vores eneste reelle “vilde natur” og ikke mindst vores mentale helle.”

Endvidere: “Forløbet omkring Jammerland Bugt er en demonstration af, hvordan demokratiet ikke er en reel medspiller i planlægningen, da de statslige planer for udbygning med havvindmøller foregår med en monumental mangel på æstetiske samfundshensyn og respekt for vores fælles landskabsværdier.”

Det er vores håb, at dette brev læses af alle embedsmænd, der sidder med magten, når projektet med havvindmøller i Jammerland Bugt skal besluttes.

Hele brevet kan læses her: JB_akademi

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.