Annonce om kystnære havvindmøller

Det er ikke kun omkring Jammerland Bugt, at borgerne er bekymrede for naturen, hvis der opstilles gigantiske havvindmøller. Der er adskillige andre områder i Danmark, hvor naturelskere arbejder på at få flyttet havvindmøllerne ud på havet, hvor de jo retteligt hører hjemme.

Som bekendt bliver saglig og veldokumenteret kritik af kystnære havvindmøller som oftest mødt af voldsom modstand fra vindmøllelobbyen og de investorer, der kan tjene milliarder på opstilling af de kystnære havvindmøller.

Som et beskedent modtræk mod disse kapitalinteresser er fire naturgrupper, heriblandt Beskyt Jammerland Bugt, gået sammen om at indrykke nedenstående annonce i nogle dagblade. Hensigten er at gøre opmærksom på, at den grønne omstilling er fornuftig, men den skal ikke ske på bekostning af naturen. I Danmark er vores unikke kyststrækning den sidste vilde natur vi har tilbage, og den skal vi beskytte!


Foreningen Beskyt Jammerland Bugt er af miljømæssige årsager og med udgangspunkt i gældende lovgivning herom, modstandere af havvindmøller i Jammerland Bugt.

Vi støttes af de svenske miljømyndigheder, Danmarks Naturfredningsforening, Dansk Ornitologisk Forening, Danmarks Jægerforbund, Akademirådet og flere end 5.000 bekymrede borgere.

Den grønne omstilling er nødvendig og havvindmøller er meget fornuftige, men de skal placeres på havet og absolut ikke i en naturskøn bugt, der rummer særligt og konventionsmæssigt beskyttet dyreliv.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

2 Responses to Annonce om kystnære havvindmøller

  1. Finn Bach skriver:

    https://www.dkvindkraft.dk/artikel/hemmelig-rapport-placerer-vindmoellepark-i-vigtigt-fugleomraade?src=eniro
    Faldt lige over denne artikel – som igen understøtter fornemmelsen af at der foregår noget lusk omkring vvm undersøgelser mv.
    Svært at gennemskue hvordan lobbyister får påvirket politikkere og styrelser, så der “puttes” med kritiske resultater. Med den konsekvens at de indsigelser og protester som vi borgere kommer med bliver afvist, fortiet eller ignoreret. Dette af politikkere og styrelser, hvis fornemste opgave er at repræsentere os!
    Ifht. Jammerland Bugt har det f.eks iflg Energistyrelsen INGEN betydning at der i vvm undersøgelsen gives værst mulig vurdering ifht. visuelle påvirkninger. Hvis værst mulige vurdering ikke har betydning, hvorfor indgår visualiseringer/ visuelle påvirkninger så i vvm??? SKUE-PROCES!!

    • bodil holst kjær skriver:

      Jeg prøvede dit link, men artiklen findes ikke mere, fik jeg at vide. Det ser ud som om det er “vindkraft” der står som afsender. Det er derfor logisk, at den er fjernet. Vi skal ikke have for meget at vide. Jeg har samme fornemmelse som dig noget bliver skjult. Men jeg kan ikke trænge ind i det. Jeg har ligesom dig studset over visualiseringen. Det må være jordens største prokuratorkneb. Men Energistyrelsen må altså gribe til den slags for at VVM-redegørelsen kan godkendes. Pinligt! Det er dog dig og mig der betaler deres løn. Jeg er ked af i min høje alder, at jeg må konkludere, at der ikke findes rimelighed i dette land. Det er min bekymring for børn og børnebørn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.