Beskyt Jammerland Bugt får støtte fra 300.000 danskere…

Ja, overskriften er måske redaktionelt strammet en anelse, men det er ikke helt ved siden af. Den 13. december udsendte de tre organisationer; Danmarks Naturfredningsforening, Danmarks Jægerforbund og Dansk Ornitologisk Forening nemlig nedenstående brev, hvor de igen klart tager afstand for oprettelsen af havvindmølleparker i Jammerland Bugt og i farvandet omkring Omø. De tre organisationer repræsenterer tilsammen over 300.000 danskere.

Brevet er både henvendt til energiminister Lars Christian Lilleholt og miljøminister Jakob Ellemann-Hensen.


Som foreningen Beskyt Jammerland Bugt gentagne gange har påpeget, er der utallige problemer med den påtænkte etablering af gigantiske havvindmøller i den naturskønne Jammerland Bugt, ikke mindst med hensyn til fuglelivet. Der findes adskillige bedre alternativer til placering af de vindmøller end tæt på vores smukke kyster.

Bemærk også at alle tre organisationer til fulde støtter den grønne omstilling og at der skal mere vind ind i vores energisystem. Men som det noteres “når nu teknologien muliggør at man kan flytte vindmølleparkerne langt ud på havet, til mindre gene for natur og fugleliv, er det tosset at fastholde planerne”.

Brevet findes her:

Husk at deltage i orienteringsmødet i Kalundborg den 16. januar 2019!!

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

One Response to Beskyt Jammerland Bugt får støtte fra 300.000 danskere…

  1. Dorte Uldall Søemod skriver:

    Tak til bestyrelsen for det store engagement de udfører.
    Jeg forstår ikke hvad vi skal med loven om strandbeskyttelse/kystbeskyttelse, når man påtænker at opføre kystnære havvindmøller? Det hænger ikke sammen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.