Brev til Energistyrelsen fra Beskyt Jammerland Bugt

Vi har tidligere beskrevet at Kalundborg Kommune ikke mener, at den naturskønne Jammerland Bugt er velegnet til gigantiske havvindmøller. Energistyrelsen selv angiver at den visuelle påvirkning af de påtænkte havvindmøller er endog “meget stor”. Dette projekt vil derfor påvirke lokalområdet signifikant.

Den lovgivningsmæssige baggrund for at der blev givet forundersøgelsestilladelse til European Energy A/S tilbage i 2012, er et af de områder miljøorganisationen Beskyt Jammerland Bugt søger belyst i et brev til Energistyrelsen.

Yderligere spørgsmål til Energistyrelsen er bl.a. baseret på det faktum, at den oprindelige tilladelse til at etablere kystnære havvindmølleparker under den såkaldte “åben dør” ordning var baseret på ønsket om at reducere omkostningerne for projektudvikler. Dette er ikke længere relevant, da prisen på “rigtige” havvindmølleparker er faldet markant siden 2012.

Foreningen Beskyt Jammerland Bugt ser frem til svar fra Energistyrelsen.


Foreningen Beskyt Jammerland Bugt er af miljømæssige årsager og med udgangspunkt i gældende lovgivning herom, modstandere af havvindmøller i Jammerland Bugt.

Vi støttes af de svenske miljømyndigheder, Danmarks Naturfredningsforening, Dansk Ornitologisk Forening, Danmarks Jægerforbund, Akademirådet og mere end 5.000 bekymrede borgere.

Den grønne omstilling er nødvendig og havvindmøller er meget fornuftige, men de skal placeres på havet og ikke i en naturskøn bugt, der også rummer særligt og konventionsmæssigt beskyttet dyreliv.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.