De svenske miljømyndigheder (Naturvårdsverket) og Birdlife Sverige er ikke i tvivl…

Havvindmølle-projektet i Jammerland Bugt udgør en uacceptabel trussel mod havfuglene og er derfor ikke acceptabelt !

Den 8. marts 2019 sendte de svenske miljømyndigheder et brev til det danske miljøministerium – vedhæftet nedenfor – hvori de tydeligt gøre rede for at de svenske myndigheder ikke kan acceptere de to havvindmølleprojekter i Omø Syd og Jammerland Bugt. Den negative påvirkning for havfuglene er simpelthen alt for stor.

De svenske og de danske miljømyndigheder afholdte et møde i Stockholm den 19. november 2018, hvorefter de danske myndigheder skrev et referat. Dette referat er de svenske miljømyndigheder absolut ikke tilfredse med!

Således beskrives uenigheden: “Naturvårdsverket anser INTE att påverkningarna nu är acceptabla”. Bemærk at den svenske myndighed skriver med stort til den danske myndighed… det er uhørt embedsmandsprog og viser at svenskerne er blevet rasende over den danske udlægning af mødet i Stockholm i november.

Her er brevet:

Naturvårdsverket har, som det fremgår af brevet, pr. den 27. februar skrevet en indsigelse mod VVM-materialet i Jammerland Bugt.

Foreningen Beskyt Jammerland Bugt er modstandere af havvindmøller i Jammerland Bugt, og vi støttes nu af de svenske miljømyndigheder, Danmarks Naturfredningsforening, Dansk Ornitologisk Forening, Danmarks Jægerforbund, Akademirådet og mere end 5.400 bekymrede borgere.

Mød op til borgermødet på søndag den 17. marts kl. 10.00 i Gørelev-hallen og hør meget mere!

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.