Der er fejl i visualiseringer og støjberegninger!

Mens vi venter på VVM-redegørelsen for Jammerland Bugt – der ifølge Energistyrelsen kommer i løbet af sommeren 2018 – så er det relevant at betragte nogle af de øvrige kystnære havvindmølleprojekter.

Ekstrabladet bragte søndag den 15. juli 2018 en større artikel omkring erstatningsberegning i forbindelse med de kystnære havvindmølleparker ved Vestkysten (Vesterhav Nord og Syd).

Her har det nu vist sig, at det materiale vedr. visualiseringer samt støjberegning, der har været anvendt ved borgermøder samt senere ved godkendelsen af projektet/projekterne ikke er retvisende! Havvindmøllerne fremstår langt mindre end de i virkeligheden er og støjproblemerne bliver ikke korrekt gengivet, tværtimod. 

Det er præcist det samme vi i Beskyt Jammerland Bugt har konstateret med det materiale vi via aktindsigt har fået adgang til. Selv i seneste version af materialet optræder disse alvorlige fejl, trods flere års granskning og kvalitetssikring hos Energistyrelsen. Vi er bekymrede – alvorligt bekymrede – og følger naturligvis disse forhold tæt.

Her er et link til artiklen: Fusk fra Energistyrelsen?

PS. Husk at underskrive borgerforslaget om kystnære havvindmøller

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.