Jammerland Bugt – Mens vi venter på VVM-redegørelsen…

Energistyrelsen skriver på deres hjemmeside – ens.dk – at havvindmølleprojektet i Jammerland Bugt kommer i offentlig høring i løbet af sommeren 2018. Inden da skal Energistyrelsen udsende den gældende VVM-redegørelse inkl. bilag.

Mens vi venter, får vi hele tiden nye oplysninger, der har stor betydning også for “vores” projekt. Sidste nye er nedenstående artikel fra Jyllandsposten 6. august 2018 vedrørende visualisering af havvindmøller, hvor artiklens forfatter professor Jens Zimmer Rasmussen, forklarer at havvindmøller syner af langt mere, når de er i bevægelse end når de står stille.

Artiklen er her:   https://jyllands-posten.dk/debat/breve/ECE10767948/visualisering-af-havvindmoeller-er-ikke-retvisende/

I henhold til loven skal en VVM-redegørelse ALTID tage udgangspunkt i et såkaldt worst-case scenarie, altså den værst tænkelige påvirkning på miljøet. Som det klart fremgår af artiklen, skal der således fremlægges en visualisering, der tager også højde for vingernes bevægelse. I år 2018 er det både rimeligt og jo næppe raketvidenskab at frembringe sådan dokumentation.

For projektet i Jammerland Bugt er visualiseringen yderligere påvirket af at alle møllevingerne skal have påført et blinkende lys, hvilket yderligere forstærker synsindtrykket for “vores” møller.

Det er naturligvis også meget meget væsentligt at lysafmærkning visualiseres korrekt i materialet der lægges frem. Dette ”Tivoli om natten” er tit overset og/eller mangelfuldt visualiseret/beskrevet jf. det tidligere indlæg fra Ekstra Bladet herom.

Da Energistyrelsens “kvalitetssikring” af VVM-redegørelsen har taget adskillige år, må vi gå ud fra at den fremlagte VVM-redegørelse nu dækker dette område fyldestgørende….

 

Husk at skrive under på borgerforslaget om minimumsafstand for kystnære havvindmøller jf. tidligere artikel

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

One Response to Jammerland Bugt – Mens vi venter på VVM-redegørelsen…

 1. Finn Bach skriver:

  Hej alle

  Regeringen har nu leveret oplæg til finanslov for 2019, hvor der afsættes midler til dels at sænke prisen for el i sommerhuse og dels afsættes 100 mio. til at styrke og udvikle turismen i Danmark.
  Dette samtidig med at vi risikerer at der skal sættes vindmøller op på stranden hvor vi skal tiltrække turister!
  Go´daw mand økseskaft!

  Finn Bach

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.