Hvad sker der i Energistyrelsen? Ministeren må på banen!

European Energy A/S afleverede deres første VVM-rapport til Energistyrelsen den 17. juni 2015. Energistyrelsen skulle herefter gennemføre en relativ hurtig kvalitetskontrol og herefter udsende den reviderede VVM-rapport i den såkaldte stjernehøring.

Siden den 17. juni 2015 er der intet sket!

Energistyrelsen har arbejdet på kvalitetssikringen i mere end 16 måneder og der er stadig intet resultat – det skal her bemærkes, at det lykkedes European Energy A/S at udforme den første VVM-rapport på kun 12 måneder. Kvalitetssikringen af denne rapport har derfor taget væsentligt længere tid end udformningen af selve rapporten…

Det er en skandale, og vi må henvise ministeren til det han sagde på borgermødet i Kalundborg den 5. september 2015, nemlig at “Ingen borgere skal gå rundt i usikkerhed i lang tid”. På baggrund af denne holdning gennemførte ministeren en fremdriftsreform, der havde til hensigt at fremskynde planlagte vindmølleprojekter.

For projektet i Jammerland Bugt har ministerens gode intentioner imidlertid overhovedet ikke hjulpet, tværtimod, og det må absolut være på tide at han tager en alvorlig snak med sine embedsmænd i Energistyrelsen.

 

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

One Response to Hvad sker der i Energistyrelsen? Ministeren må på banen!

 1. Michael Amstrup skriver:

  Kære Jan (mfl.)

  Først vil jeg gerne tilslutte mig dine synspunkter om, at havvindmøller placeret længere fra land, er såvel mere hensynsfuldt for naturen, som en bedre økonomisk løsning, set ud fra en arbejdspladsmæssig synsvinkel. Det kan der næppe herske tvivl om.

  Alligevel søger man jo som simpel borger i dette land en “logisk” forklaring på den stædige vedholdenhed fra “visse” politiske partiers side.

  Hvorfor har de samme partier (primært S, SF og Radikale), repræsenteret ved centralt placerede forkvinder (og -mænd) samt udvalgsforkvinder (og -mænd), haft så travlt med, med sværdet i den ene hånd, at kæmpe hårdnakket for bevarelsen af de unikke og værdifulde danske kyster, ved at forhindre opførelse af luksusbyggerier i kystzonen, når de så samtidigt, med sværdet i den anden hånd, ofrer præcis de samme kyster, ved at støtte opførelsen af de kystnære havvindmølleparker.

  Hvad f….. gør forskellen?
  Det er præcis de samme kyster der kæmpes om!

  Forskellen er bare, at man i det ene tilfælde står i vandkanten og skuer den ene vej “ind i landet”, mens man i det andet tilfælde (drejer snuden 180 grader rundt og) skuer den anden vej “ud over vandet”. Det er dog nok først, når man skuer “ud over vandet”, at man som anskuer er bevidst om, hvor man står – nemlig ved en indre dansk kyst.

  Jeg tror simpelt hen ikke, at vore folkevalgte ved hvad der er ind eller ud, op eller ned.

  Og det er der en god grund til. Nemlig en overivrig, umoden og uærlig vindmøllebranche (sikkert kun den useriøse del af branchen) som benytter alle kneb til at manipulere med visualiseringer, støjberegninger, mangelfulde miljørapporter, vildledende forklaringer i presse om afstande, størrelser, billig el, skræmmekampagner om mistede danske arbejdspladser, tabt førertrøje, mistet tillid fra investorer, etc. etc.

  Det må da være den mest logiske forklaring på denne vildfarelse.

  Skulle det ulykkelige alligevel ske, at disse kystnære havvindmøller realiseres, bliver det spændende at følge, hvad man så fra “visse” politikeres side, mon finder på af (bort)forklaringer. For dem vil man som ansvarlig folkevalgt politiker blive afkrævet af overraskede og kritiske borgere, som står tilbage med mistede værdier, mistede naturoplevelser og nul tillid til det politiske system og inkompetente
  styrelser.

  Endnu en kommentar herfra: “Visse” politikere (og berørte borgere) er langt fra bevidste om “åben dør” ordningen. De “statslige” kystnære havvindmøller som for tiden diskuteres ivrigt, handler jo reelt “kun” om “små” 350 MW, men alene i vort område – Storebælts vestvendte strande – er der pt. hele 600 MW under planlægning under den såkaldte “åben dør” ordning – altså ca. dobbelt så meget, som det regeringen vil annullere. (de aktuelle “åben dør” projekter drives/ejes af European Energy).

  Og hvad bliver mon det næste, når denne “første bølge” af statslige og “åben dør” projekter er besluttet? Sikkert en hel del andre kystnære “åben dør” projekter som skal hastebehandles. For der er jo nok af kilometer “ledige” kyststrækninger i vore indre danske farvande – Skønne strande som er “jomfruelige og klar” til at modtage disse monstrøse anlæg.

  Hmmm, hvem ved – Måske man så “tværpolitisk” også efterfølgende kan blive enige om, at give plads til lidt hotelbyggerier i de kystnære zoner?

  Således fik alle de “Uenige” i både pose og sæk. Pånær naturen forstås – den blev væk!

  Spørgsmål til Jer Kære Folkevalgte Landspolitikere – som er “tilhængere” af kystnære havvindmøller – men “modstandere” af byggerier langs vore kyster:
  Hvorfor er det så vigtigt for Jer, at holde fast i disse “kystnære havvindmølleparker”, når nu der findes rigtig gode alternativer? Det kunne jeg godt tænke mig et svar på – for jeg forstår det ikke!

  Hvis I ikke kan give et fornuftigt svar, så har jeg et forslag til at få lidt ro i lejren: Flyt de Møller længere ud fra vore allesammens frie skønne danske kyster – Ud til alle de rigtige havvindmølleparker – De savner selskab – Vanskeligere er det ikke!

  Mvh
  Michael Amstrup
  Kalundborg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.