Jammerland Bugt: VVM-materiale – punkt 5: Bisserup Sejlklub?

Vi vil i de kommende uger løbende orientere om de ting vi har fundet i VVM-materialet. Der er mange tilfælde af manipulationer, groteske fejl og mystiske udeladelser. Vi er rystede og vil her løbende delagtigøre læserne i noget af dette.. femte emne er workshop med professionelle og relevante parter omkring området.

Workshop for relevante parter… av-av det kniber fortsat alvorligt med geografien!

I VVM-hovedrapporten for Jammerland Bugt nævnes i forbindelse med sejlads-sikkerhed for området, at der har været afholdt en workshop for professionelle og relevante parter omkring området, deltagerne er dog ikke nævnt direkte i rapporten. VVM-rapporten giver indtryk af, at dette har været en fin mulighed for drøftelse og indsigelser fra folk med lokal sejlads-indsigt.

Vi har fundet frem til dokumenterne fra omtalte workshop … og kan med hovedrysten, undren og stor bekymring konstatere, at deltagerne, der skulle repræsentere sejladsinteresser i Jammerland Bugt området, eksempelvis er Bisserup Sejlklub og Langelandsfærgen! Prøv lige at læse dette igen

Al respekt for de sikkert gode, dygtige og givetvis flinke folk på Langelandsfærgen og i Bisserup Sejlklub … men hvad har de med Jammerland Bugt at gøre?

Bisserup ligger til orientering et godt stykke syd for Storebæltsbroen, og Langelandsfærgen pløjer vandene på endnu sydligere breddegrader!

I området omkring Jammerland Bugt findes masser af relevante sejlklubber, eksempelvis Røsnæs Sejlklub, Kalundborg Sejlklub (> 600 medlemmer), Reersø Bådeklub, Musholmbugtens Bådeklub, Mullerup Bådeklub mv. Også de store klubber/havne i Korsør og Kerteminde er i denne sammenhæng relevante og geografisk tættere på den påtænkte havvindmøllepark end… Bisserup.

Og mon ikke Samsøfærgen og anden trafik til/fra Kalundborg er tættere på det påtænkte havvindmølle-område end… Langelandsfærgen?

Det er efter vor mening voldsomt misvisende (manipulerende) at give indtryk af, at en workshop med lokale sejladskendte folk skulle have fundet sted i direkte tilknytning til Jammerland Bugt-projektet.

VVM-materialet er således stærkt misvisende (nogle ville sikkert bruge stærkere ord) på ovennævnte punkt og det er uhørt, at lokale sejladsinteresser således ikke er hørt og deres holdninger tilsyneladende ikke fremgår/indgår.

VVM-materialet har ikke den fornødne kvalitet og projektet må afvises!

Flere eksempler følger…

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

4 Responses to Jammerland Bugt: VVM-materiale – punkt 5: Bisserup Sejlklub?

  1. Gitte Hou Olsen skriver:

    Mon de er kommet til at klippe noget ind fra Omø-projektet? Og helt fantastisk læsning, disse indlæg med påpegning af svagheder og fejl i VVM-rapporten. Det er godt skrevet, underholdende og illustrerer særdeles flot, hvilke kompetente kræfter der repræsenterer os.Tak!! Vi ses på onsdag 🙂

  2. bodil holst kjær skriver:

    Du har jo ret, Gitte. Der må være klippet ind fra Omø-projektet. Men det gør ikke vvm-udarbejderne mere troværdige. Jeg glemmer heller aldrig, at direktøren for EE ved det første borgermøde tilbage i 2015 påstod, at der ikke var mange fugletræk over bugten. Manden har aldrig været der, tænkte jeg.

  3. Karsten Jensen skriver:

    Jeg er ikke ekspert på dette område, men med alle disse tydelige fejl jeg kan se i VVM materialet, mener jeg man ikke behøver at have den store eksamen for at se at havmøllepakker i Jammerland Bugt bør skrinlægges.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.