Kaffen galt i halsen… Er vi vidne til en skueproces hos Energistyrelsen?

Projektet omkring eventuel kystnær havvindmøllepark i Jammerland Bugt er stadig under behandling og ikke endelig afgjort. Mange forhold omkring påvirkninger af miljø og andet relevant skal undersøgelse grundigt før der kan tages stilling om godkendelse eller afvisning.

Det er Energistyrelsen, der er ansvarlig myndighed og ansvarlig for den endelige afgørelse på baggrund af de undersøgelser omkring miljø og andet, der fremlægges.

Men… hold nu fast… kigger man på Energistyrelsens hjemmeside, så fremstår det som man allerede har besluttet sig og at den gigantiske vindmøllepark i kystzonen i Jammerland bugt er en realitet!

Projektet er nemlig rubriceret under vedtagne anlæg hvor der indledes med følgende:

Etablerede Havvindmølleparker

Danmark har den længste historie med havvindmøller i verden med etablering af den første park allerede i 1991.

Få her et overblik over eksisterende havvindmølleparker

Under dette punkt finder man materialet omkring det ansøgte Jammerland Bugt havvindmølle-projekt!

Dette er direkte misinformation og et forhold der gør det ganske svært at se og tro på Energistyrelsen kompetence og upartiskhed i denne sag! 

Er vi vidne til en skueproces?

Ifald ikke må vi straks anmode om berigtigelse og rubricering under korrekt rubrik, eksempelvis ”Ansøgte, men ikke besluttede projekter.”

Beskyt Jammerland Bugt støttes af de svenske miljømyndigheder, Danmarks Naturfredningsforening, Dansk Ornitologisk Forening, Danmarks Jægerforbund, Akademirådet, Kalundborg Kommune og flere end 5.000 bekymrede borgere.

Den grønne omstilling er nødvendig og havvindmøller er meget fornuftige, men de skal placeres på havet og absolut ikke i en naturskøn bugt, der rummer særligt og konventionsmæssigt beskyttet dyreliv. Foreningen Beskyt Jammerland Bugt støtter til fulde den grønne omstilling, herunder opførelsen af de store energi-øer.

Husk at staten opgav at opføre havvindmøller i Jammerland Bugt, da man mente at det ville blive alt for stor en belastning af området. European Energy A/S fandt et hul i loven – om åben dør – og gik i gang med et projekt, der med den nugældende lovgivning ikke ville kunne gennemføres. European Energy A/S, har derfor ikke handlet i ”god tro” og projektet burde for længst være opgivet.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.