Projektet i Jammerland Bugt er nu unødvendigt!

Tirsdag den 30. maj blev politikkerne enige om at fastlægge rammerne for udbygning af havvind i Danmark for mellem 9 og 14 gigawatt…

Det naturødelæggende projekt i Jammerland Bugt er på snoldede 250 megawatt og dermed fuldstændig unødvendigt!

Vi kan ikke se en eneste grund til, at det absurde projekt ikke bliver droppet straks, altså udover at European Energy A/S kan tjene nogle penge. Den grønne omstilling kan i hvert fald ikke bruges som undskyldning længere!

Yderligere oplysninger om den nye aftale kan findes i nedenstående link, men følgende elementer ligger fast (fra TV2):

link: https://nyheder.tv2.dk/samfund/2023-05-30-stroem-til-14-millioner-husstande-danmarkshistoriens-stoerste-havvindsudbud-er-paa-plads

“Danske havvindmølleparker har i dag en kapacitet på 2,3 gigawatt, men med de nye planlagte projekter vil havvindmøllekapaciteten stå til at blive mere end syvdoblet.”

“Det betyder ifølge regeringen, at det potentielt kan sikre grøn strøm til mere end 14 millioner danske og europæiske husstande.

– Vi kan nu endelig give markedet grønt lys til udbygningen af potentielt 14 gigawatt havvind eller mere – og de fleste af dem vil staten og danskerne for første gang blive medejere af, siger klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard i aftaleteksten.

Med “medejer” sigter ministeren til en ny model i aftalen. Den drejer sig om, at den danske stat bliver medejer af havvindmølleparkerne og vil eje 20 procent af de havvindmølleparker, der leverer 6 gigawatt.

I 2020 indgik et bredt flertal i Folketinget en aftale om Energiø Bornholm på 2 gigawatt, som senere er blevet udvidet til 3. Siden er målsætningen udbygget til ni gigawatt.”

Også en fin artikel med kort over møllerne her: Fire nedslag i kæmpe aftale om havvind – Altinget – Alt om politik: altinget.dk

Her officiel artikel fra klima-, Energi- og Forsyningsministeriet: https://kefm.dk/aktuelt/nyheder/2023/maj/danmarkshistoriens-stoerste-havvindsudbud-er-paa-plads

Beskyt Jammerland Bugt støttes af de svenske miljømyndigheder, Danmarks Naturfredningsforening, Dansk Ornitologisk Forening, Danmarks Jægerforbund, Akademirådet, Kalundborg Kommune og flere end 5.000 bekymrede borgere.

Den grønne omstilling er nødvendig og havvindmøller er meget fornuftige, men de skal placeres på havet og absolut ikke i en naturskøn bugt, der rummer særligt og konventionsmæssigt beskyttet dyreliv. Foreningen Beskyt Jammerland Bugt støtter til fulde den grønne omstilling, herunder opførelsen af de store energi-øer.

Husk at staten opgav at opføre havvindmøller i Jammerland Bugt, da man mente at det ville blive alt for stor en belastning af området. European Energy A/S fandt et hul i loven – om åben dør – og gik i gang med et projekt, der med den nugældende lovgivning ikke ville kunne gennemføres. European Energy A/S, har derfor ikke handlet i ”god tro” og projektet burde for længst være opgivet.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.