Politisk aftale om ny havplan – Projektet i Jammerland Bugt fortsætter desværre…

Men det gør vores kamp for naturen også!

Samtlige politiske partier er blevet enige om en ny havplan. Desværre ser det ud til at projektet i Jammerland Bugt – der jo er et gigantisk og unødvendigt overgreb på naturen – fortsætter.

Selve planen er her:

I bilag 1 på side 11 – kan man se et kort, hvor projektet i Jammerland Bugt fremgår.

Beskyt Jammerland Bugt støttes af de svenske miljømyndigheder, Danmarks Naturfredningsforening, Dansk Ornitologisk Forening, Danmarks Jægerforbund, Akademirådet, Kalundborg Kommune og flere end 5.000 bekymrede borgere.

Den grønne omstilling er nødvendig og havvindmøller er meget fornuftige, men de skal placeres på havet og absolut ikke i en naturskøn bugt, der rummer særligt og konventionsmæssigt beskyttet dyreliv. Foreningen Beskyt Jammerland Bugt støtter til fulde den grønne omstilling, herunder opførelsen af de store energi-øer.

Husk at staten opgav at opføre havvindmøller i Jammerland Bugt, da man mente at det ville blive alt for stor en belastning af området. European Energy A/S fandt et hul i loven – om åben dør – og gik i gang med et projekt, der med den nugældende lovgivning ikke ville kunne gennemføres. European Energy A/S, har derfor ikke handlet i ”god tro” og projektet burde for længst være opgivet.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

2 Responses to Politisk aftale om ny havplan – Projektet i Jammerland Bugt fortsætter desværre…

 1. Gitte Hou Olsen skriver:

  Hvad tænker bestyrelsen skal være vores næste træk? Hvor er vi i processen? Der tales om, at Jammerland Bugt-møllerne er “godkendt til opførelse”, men det er de da ikke, vel? Det kunne være godt med en status over processen, og hvilke muligheder vi har. Er der noget, vi medlemmer kan gøre?

 2. Beskyt Jammerland Bugt skriver:

  Tak for dine relevante spørgsmål.

  Projektet sagsbehandles stadig hos Energistyrelsen som er ansvarlig myndighed på området, og der er fortsat ikke afklaring af om projektet kan godkendes og realiseres, selvom det i medierne drejes og vinkles (sikkert hjulpet godt på vej af branchen selv).

  Faktum er, at projektudvikleren European Energy fortsat arbejder med færdiggørelse af indholdet i Miljøkonsekvensrapporten (tidligere kaldet VVM) før denne sendes i såkaldt “stjernehøring”, hvor myndigheder, interesseorganisationer mm. kan give kommentarer til projektet og rapporten. Efter at stjernehøringen er gennemført og evt. korrektioner er indarbejdet i rapporten eller følgematerialet, vil der blive gennemført en 8 ugers “offentlig høring”, hvor vi som forening og/eller som private borgere kan komme med vore indsigelser og kommentarer.
  Vores bedste gæt er, at den offentlige høring finder sted i løbet efteråret, men som erfaret gennem hele forløbet siden projektet “kom til verden” i år 2012, må man nok forvente en vis usikkerhed omkring tidstrister for den fortsatte sagsbehandling.

  Foreningen trækker på dygtige fag-eksperter til at granske bestemte dele af projektindholdet samt følge med i den øvrige relevante udvikling på området. Vi kan ikke gå i detaljer, men blot oplyse, at løbende overvågning af relevante forhold pågår i den udstrækning, hvor det er muligt.
  Vi kan anbefale, at man som privat borger holder sig ajour og til stadighed (aktivt eller passivt) følger med i den offentlige debat om emnet.

  “Naturen” (eller mangel på samme) er kommet højere op i befolkningens og politikernes bevisthed – og det er på tide, at vi som mennesker forholder os aktivt til om vi til stadighed skal tillade rovdrift og overgreb på værdifuld og sårbar natur som fx Jammerland Bugt – eller om det efterhånden ikke er ved at være tid til at stoppe alle usikre og naturforstyrende aktiviteter af den ene eller anden art.
  Rapporter med analyser og mulige antagelser (om fx. “sameksistens”) løser ikke de aktuelle udfordringer – der skal handling til – og en klog handling kan vise sig at være, at sætte potentielle naturforstyrrende projekter på pause eller at lægge dem i graven – én gang for alle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.