Mens vi venter…

Havvindmølleprojektet i den naturskønne Jammerland Bugt er nu gået ind i en fase, hvor vi venter på tilbagemelding fra Energistyrelsens behandling af indsigelserne til VVM-redegørelsen. Dette kan desværre tage ganske lang tid! Det tilsvarende projekt ved Omø Syd havde sidste indsigelsesdag den 22. april 2017, og her er der endnu ikke givet hverken etableringstilladelse eller afslag.

En flot påske ved Jammerland Bugt…

Det flotte vejr i påsken 2019 gav gode muligheder for at se marsvin i Jammerland Bugt. Mange mennesker benyttede sig af dette og der kunne faktisk udstedes ”hval-garanti” for at se disse særligt beskyttede dyr boltre sig i bugten. Skribenten så marsvin ved alle besøg på stranden morgen som aften. ‘Et marsvin lå desværre afpillet og dødt ved Bjerge Nordstrand, sådan skulle det nødig gå de resterende ude i Bugten.

Ingen afdød havfrue, men et dødt marsvin:

Energistyrelsen har netop offentliggjort en ny opgørelse over vindmøllepotentialet for havvindmøller…altså til havs*. Potentialet derude er meget, meget stort i alt ca. 40.000 MW! Dette dækker, som Energistyrelsen korrekt anfører langt mere end Danmarks behov som vel er ca. 6-7000 MW når der er størst efterspørgsel, dvs. Danmark kan blive netto eksportør af grøn havvindmølleenergi. Miljømæssige og andre hensyn gør forventeligt at ikke det fulde potentiale udnyttes, men mindre er også tilstrækkeligt. De første større sådanne parker er allerede politisk vedtaget og er på tegnebrættet.

Derfor, undgå at sælge ud af Danmarks sidste vilde natur – de frie kyststrækninger – samt udfordre/true kritiske og truede dyrearter, kultur- og naturværdier ved uhensigtsmæssige kystnære placeringer som Jammerland Bugt**. Der er så rigeligt plads langt ude på havet til de havvindmølleparker som Danmark har brug for.

Denne opfordring rettes til Energistyrelsen som pt. er ved at gennemgå de miljømæssige indsigelser mod det private havvindmølleprojekt i Jammerland Bugt samt Energiministeren, der for nylig endelig har erkendt, at han vil være i stand til at gribe ind i processen herom***.

Foreningen Beskyt Jammerland Bugt er af miljømæssige årsager modstandere af havvindmøller i Jammerland Bugt. Vi støttes af de svenske miljømyndigheder, Danmarks Naturfredningsforening, Dansk Ornitologisk Forening, Danmarks Jægerforbund, Akademirådet og mere end 5.400 bekymrede borgere!

Kilder:

*: https://efkm.dk/aktuelt/nyheder/2019/apr/havvind/

**: http://jammerlandbugt.dk/wp-content/uploads/2019/03/20190228-Indsigelse-JammBugtNearshoreFull-1.pdf

***:https://sn.dk/Kalundborg/Minister-aabner-doer-for-afslag-paa-hav-moeller/artikel/833732

***:

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.