Lobbyist prøver at presse politikere ved Jammerland Bugt

Lobbyisten Lars Aagaard fra Dansk Energi prøver at presse de politikere, der fokuserer på miljø og mennesker langs Jammerland Bugt. Dette sker i vedhæftede artikel fra Nordvestnyt torsdag den 4. april 2019.

Lars Aagaard har tilsyneladende ikke brugt tiden på at læse miljøorganisationen Beskyt Jammerland Bugts indsigelse i forbindelse med VVM-rapporten om de påtænkte kystnære havvindmøller, inden han skrev artiklen.

Foreningen Beskyt Jammerland Bugt er på inden måde modstandere af den grønne omstilling og Danmark bør går forud i kampen mod klimaforandringerne. Dette har altid være foreningens holdning og det vil det altid være.

Havvindmøller bør dog aldrig opstilles i en naturskøn bugt. Havvindmøller hører hjemme på havet!

Foreningen Beskyt Jammerland Bugt er således ganske enig med langt den overvejende del af Lars Aagaards artikel, og foreningens indsigelse er ikke et spørgsmål for eller imod grøn energi, men udelukkende rettet mod de miljømæssige konsekvenser af det påtænkte opstillingssted. Beskyt Jammerland Bugt vil beskytte miljøet med fagligt kompetente input indenfor alle de lovgivningsmæssige muligheder som foreningen har til rådighed.

Foreningen Beskyt Jammerland Bugt vil gerne hjælpe Dansk Energi med deres uegennyttige kamp for den grønne opstilling, specielt hvis Dansk Energi også vil hjælpe miljøet mod helt fejlagtige opstillinger af havvindmøller i en naturskøn bugt.

Husk i øvrigt at foreningen Beskyt Jammerland Bugt, mere end 5.000 undskrifter, Dansk Ornitologisk forening, Danmarks Jægerforbund, Akademirådet og ikke mindst Danmarks Naturfredningsforening alle er kraftige modstandere af havvindmølleprojektet i Jammerland Bugt.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

2 Responses to Lobbyist prøver at presse politikere ved Jammerland Bugt

 1. Steen skriver:

  Ganske udemærkede kommentarer og argumenter.
  Trods megen trafik i dette forum der kommer bredt ud til alle os der er enige, så var det måske også en ide at fortælle resten af befolkningen vores synspunkter i et modsvar på Nordvestnyt eller andre medier hvor disse lobbyister prøver at male billedet af Jammerlandbugt.dk dystert. Hvis ikke allerede.
  Mvh
  Steen N Kristensen

 2. Finn Bach skriver:

  Ynkeligt ynkeligt…!

  Ifølge lobbyisten, så burde Vesterhavs projekternes skæbne afgøres af tidligere politiske meldinger….for der mente de ja.
  Omvendt så har politikkerne i Kalundborg hele tiden sagt NEJ – men det skal ikke være afgørende ifht. projektet!
  Nææææh her skal afgørelsen have baggrund i en undersøgelse som projektmageren har lavet – blandt borgere som ikke (tror de) bliver generet af projektet!!

  Han har åbenlyst slet ikke forstået at essensen af demokrati er at vi borgere vælger politikkere til at repræsentere OS, borgerne i samfundet.

  For at få bedste beslutninger så bør der selvfølgelig tages afsæt i viden…. og hvis der fremkommer ny viden – så skal man selvfølgelig lade det have indflydelse ifht hvilken holdning man (politikkere) har, og ifht. hvordan man efterfølgende agerer.
  Det ville jo helt vanvittigt at iføre sig ørepropper og øjeklapper, og bevidsløst fastholde tidligere holdninger uanset hvilken ny viden der måtte fremkomme!!

  Demokrati er godt, særligt når alle forstår og respekterer at den fornemmeste opgave er at varetager borgernes tarv….

  Mvh Finn Bach

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.