Naturstyrelsen og EuropeanEnergy A/S

Naturstyrelsen er (desværre) meget positivt indstillet overfor det private selskab EuropeanEnergy A/S. Det kan man bl.a. forvise sig om ved at læse nedenstående aktindsigt fra forberedelsen til opstilling af vindmøller ved Kappel på Lolland. Her hjælper en embedsmand fra naturstyrelsen, EuropeanEnergy A/S med at udforme en ansøgning således at støjgrænser m.m. i bedste fald negligeres og at testvindmøller ændres til almindelige produktionsmøller. Ansøgningen sendes herefter til selvsamme embedsmand i naturstyrelsen. Læsningen er lidt kompleks, men når man forstår hvad det drejer sig om, er det skræmmende. Den offentlige myndighed, inkl. miljøministeren, hjælper tilsyneladende direkte det private selskab mod borgernes ønsker.

Vi er således oppe imod stærke kræfter, men vi giver ikke op!

Naturstyrelsen og EuropeanEnergy

 

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

2 Responses to Naturstyrelsen og EuropeanEnergy A/S

 1. Jan de Wit skriver:

  Tanken om så mange som 40 – 80 kæmpemøller i denne bugt er vild. På landsplan sigter man mod ialt 350 MW fra disse kystnære vindmølleparker tilsammen (!), se energistyrelsens hjemmeside. Hvorfor skal en så tæt “befolket” rekreativ bugt som Jammerland bugt så alene lægge vand til op mod 240 MW heraf…..?

  Her må (lokal) politikerne træde i karakter…..

  MVH

  Jan de Wit.

 2. Karen Nørgaard skriver:

  Vindmøller er en god måde at få energi på, så der er god grund til at støtte sådanne projekter generelt set. Men den landskabsmæssige indvirkning på bugten vil være for voldsom, dersom vindmøllerne herfra skal dække en uforholdsmæssig del af kapacitetsudbygningen på landsplan. Med f.eks. 1/6 af kapaciteten på landsplan dækket af vindmøller i Jammerlandsbugten er vi ud fra oplysningerne nede på ca. 20 møller. Og disse må kunne holdes 7 km. fra kysten og grupperes så langt oppe mod Asnæsværket, så udsynet over bugten påvirkes så skånsomt som muligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.