Offentlig høring er på trapperne, men der lægges tilsyneladende 3 projekter frem???

Energistyrelsen har på sin hjemmeside (www.ens.dk) meddelt, at styrelsen har godkendt hvad man kalder den endelige Miljøkonsekvens-Rapport for havvindmølleprojektet i Jammerland Bugt.

Dette betyder dog alene, at rapporten indeholder de forhold man har ønsket belyst, kan man se når man læser lidt længere.

Denne endelige Miljøkonsekvens-Rapport med tilhørende bilag skal så i en afsluttende 8 ugers offentlig høring.

At denne ekstra offentlige høring skal gennemføres – for alle sådanne projekter – er et resultat af en tidligere afgørelse i Energiklagenævnet, hvor en projektmager blev pålagt en ekstra høring for det helt konkrete projekt, der ansøgtes om (Havvindmøllepark Vesterhav Syd).

Projektet havde i første høring ikke været præcist nok beskrevet og/eller der havde være flere alternative udformninger!

Foreningen Beskyt Jammerland Bugt har via aktindsigt fået adgang til det materiale, som man nu agter at sende i afsluttende høring for Jammerland Bugt.

Til stor overraskelse og i direkte modstrid med Energiklagenævnets tidligere afgørelse kan man her se, at der i det nyeste materiale optræder 3 projektmuligheder med både meget forskellige havvindmøller og meget forskellige opstillingsmønstre i Jammerland Bugt.

Dette er i direkte modstrid med Energiklagenævnets tidligere afgørelse!

Yderligere er det et helt uacceptabelt stort materiale at skulle forholde sig til i høringsperioden.

Foreningen Beskyt Jammerland Bugt har naturligvis straks indklaget dette forhold til Energiklagenævnet.

Herunder kan ses et referat af omtalte afgørelse (dateret 9 juli 2021) fra Energiklagenævnet, Miljøkonsekvensrapporten bliver her kaldt VVM redegørelse:

Der er ingen tvivl om at en ny høring er på trapperne og den skal vi alle forberede os på, men det skal foregå på et korrekt grundlag.

Beskyt Jammerland Bugt støttes af de svenske miljømyndigheder, Danmarks Naturfredningsforening, Dansk Ornitologisk Forening, Danmarks Jægerforbund, Akademirådet, Kalundborg Kommune og flere end 5.000 bekymrede borgere.

Den grønne omstilling er nødvendig og havvindmøller er meget fornuftige, men de skal placeres på havet og absolut ikke i en naturskøn bugt, der rummer særligt og konventionsmæssigt beskyttet dyreliv.

Foreningen Beskyt Jammerland Bugt støtter til fulde den grønne omstilling!

Husk at staten opgav at opføre havvindmøller i Jammerland Bugt, da man mente at det ville blive alt for stor en belastning af området. European Energy A/S fandt et hul i loven – om åben dør – og gik i gang med et projekt, der med den nugældende lovgivning ikke ville kunne gennemføres. European Energy A/S, har derfor ikke handlet i ”god tro” og projektet burde for længst være opgivet.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.