Orientering om oprettelse af støtteforeningen “Beskyt Jammerland Bugt”

Kære Alle

Vi har fået rigtig mange henvendelser fra interesserede, der ønsker at hjælpe i kampen mod de gigantiske havvindmøller i Jammerland Bugt. Det er vi meget glade for!

Nedenstående dokument beskriver dels hvad en af arbejdsgrupperne har arbejdet med de seneste uger, og dels orienterer vi om oprettelse af støtteforeningen “Beskyt Jammerland Bugt”. Ved at organisere os i en formel forening, kan vi langt bedre målrette indsatsen mod havvindmøllerne og vi kan sikre, at alle der vil hjælpe i kampen kan blive tilknyttet de forskellige arbejdsgrupper.

20150501 orientering

Vi har yderligere skrevet nedenstående udkast til vedtægter for støtteforeningen “Beskyt Jammerland Bugt”

20150501 Vedtaegter-JB

Vi vil løbende orientere her på hjemmesiden om den videre udvikling, men vil allerede nu gerne have input og kommentarer til både orienteringen og udkast til vedtægter.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

5 Responses to Orientering om oprettelse af støtteforeningen “Beskyt Jammerland Bugt”

 1. Bodil Holst Kjær skriver:

  Man må konkludere, at Visit Denmark har brugt 2 mio kr forgæves på sit turistfremstød for det afstressende Vestsjælland. En tur langs stranden med de visuelt forurenende og støjende vindmøller skal nok gøre reklamen til skamme. Og hvad med vandet – bliver der nok vandgennemstrømning til, at bugten ikke bliver fyldt med tang og alger?

  • Connie Kjær-Olsen skriver:

   Godt gået,Bodil
   Håber at det må lykkes for jer. Det er jo en kæmpe forurening, med katastrofale
   Koncentventer, hvis man opfører disse vindmøller, reparation hvis de går istykker(dyrt) skibe der skal ligge fra og til, forurening så det basker…..føj.
   Kh. Connie Kjær-Olsen

 2. Birteh Nnielsen skriver:

  Jeg syntes at det vil være et overgreb mod naturen i hele området

 3. Bodil Holst Kjær skriver:

  Kan snart komme til at betale penge til foreningen? Jeg ved godt, bestyrelsen har travlt, men det kan heller ikke være uden omkostninger.

 4. Christian Wacker skriver:

  Jeg henviser til artikel i Politiken 24/5 2015, samt P 1 udsendelse 22/5 2015
  og bemærker at der nu tales om kystnære møller og ikke om havvindmøller. Kystnære møller lyder jo også mere neutralt.
  European Energy regner jo helt klart med at få lov til at opstille møllerne efter at have brugt et 2 cifret beløb på forundersøgelser ligesom vor nuværende energiminister Rasmus Helveg Petersen ikke lagde skjul på, at han er glad for projektet, for som han siger det er billigt og her får man noget der er ude på havet. ( ifølge P1 udsendelse 22/5), Ministeren har tydeligvis svært ved at skelne mellem bugt og hav. Konstruktionen med European Energy og et bagved liggende fransk-canadisk selskab lyder fascinerende, dog ligner det en konstruktion, der kan benyttes til at drage fordel af Luxemburg lignende aftaler.
  På mødet i Gørlevhallen blev der gjort meget ud af at de beregnede støjniveauer overholdt de tilladte niveauer.
  Det er dog set før at beregnede støjniveauer sjældent holder, og når møllerne først er opført, hjælper det ikke at påvise at niveauerne ligger væsentligt over de beregnede værdier.
  Da der allerede er opsat havvindmølleparker vil det være forholdsvis enkelt at foretage støjmålinger under forskellige vind- og vejrforhold, i forskellige afstande fra møllerne. Sådanne målinger vil klart være et bedre end de beregnede værdier.
  Sluttelig havde Berlingeren 25/5 en artikel “Sjælland er gået i stå” der påpegede at væksten i Vestsjælland er ikke eksisterende. Man må formode, at det unikke rekreative område, som Jammerland Bugt med mange besøgende turister er, vil blive ødelagt ved opførsel af en havvindmøllepark i bugten. Udover at ødelægge glæden for de tusinder af mennesker der bor i området, vil havvindmølleparken også ødelægge turistindustrien med tab af endnu flere arbejdspladser til følge. Hvem andre end vor nuværende energiminister Rasmus Helveg Petersen har brug for op til 80 havvindmøller for at se vinden blæser i landskabet.
  Havvindmøller er skabt til havet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.