Beskyt Jammerland Bugt er en Grøn Organisation!

Foreningen Beskyt Jammerland Bugt er en miljøorganisation, der til fulde støtter den grønne omstilling! Vi kæmper mod at den smukke, men skrøbelige natur i Jammerland Bugt, bliver ødelagt ved den potentielle opstilling af gigantiske (240 m) havvindmøller.

Det er foreningens holdning, at havvindmøller hører hjemme på havet, ikke i en naturskøn bugt.

Og… Vi er ikke alene!

Nogle af Danmarks mest grønne og klimabevidste organisationer støtter vores kamp mod de kystnære havvindmøller!

Det drejer sig om: Danmarks Naturfredningsforening, Danmarks Jægerforbund og Dansk Ornitologisk Forening BirdLife.

Ovenstående tre organisationer skrev for halvandet år siden nedenstående brev til Energi-, forsynings- og klimaministeren, hvori de meget klart finder det uacceptabelt at der planlægges kystnære havvindmøllerparker i Jammerland Bugt og ved Omø.

Her er brevet:

Det er vores håb, at de tre organisationer vil være aktivt deltagende og kritiske, når Energistyrelsen sender projektet i Jammerland Bugt ud i den afsluttende offentlige høring!


Foreningen Beskyt Jammerland Bugt er af miljømæssige årsager og med udgangspunkt i gældende lovgivning herom, modstandere af havvindmøller i Jammerland Bugt.

Vi støttes af de svenske miljømyndigheder, Danmarks Naturfredningsforening, Dansk Ornitologisk Forening, Danmarks Jægerforbund, Akademirådet og flere end 5.000 bekymrede borgere.

Den grønne omstilling er nødvendig og havvindmøller er meget fornuftige, men de skal placeres på havet og absolut ikke i en naturskøn bugt, der rummer særligt og konventionsmæssigt beskyttet dyreliv.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

One Response to Beskyt Jammerland Bugt er en Grøn Organisation!

  1. Christian skriver:

    Det er tidligere blevet nævnt at Vattenfall bliver støttet med ganske store beløb.
    Hvis Jammerland Bugt projektet bliver gennemført, hvor mange skatteyder betalte kroner vil dette anlæg blive støttet med over en 20 årig periode.
    Er der taget højde for, såfremt anlægget får støttemidler,at et overskud bliver beskattet i Danmark og ikke føres ud under eventuelle Luxemburg/Amsterdam ordninger.
    Det er slemt at være til grin, men at være det 2 gange er ubærligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.