Edderfuglen… Tæt på sandheden, men så alligevel ikke helt…

Husk at foreningen Beskyt Jammerland Bugt afholder generalforsamling lørdag den 17. oktober 2020 kl. 10.00 i Gørlevhallen. Der vil være fuld fokus på at overholde samtlige corona-restriktioner til mødet.

Danmarks Radio (DR) sendte for nogle dage siden det kendte satireprogram med Jonatan Spang ”Tæt på sandheden”. Der var mange aktuelle emner i udsendelsen, der blev serveret af en veloplagt Jonatan Spang.

Søreme om ikke også Jammerland Bugt havde fundet vej til sendefladen og her interviewedes en ligeledes veloplagt Rasmus Horn Langhoff (MF, Socialdemokratiet) ved stranden på Reersø. Tak til Rasmus for deltagelsen og Jonatan for at tage emnet op.

Der er et link til programmet herunder, Jammerland Bugt er på efter ca. 11 minutter

https://www.dr.dk/drtv/se/taet-paa-sandheden_-hvad-rimer-paa-klima_171273

Flere miljøvinkler blev humoristisk vendt og truslen for en række af dyrene i bugten var et væsentligt emne. En række dyrearter er truede og nyder særlig beskyttelse efter både nationale samt for visse også internationale konventioner og lovgivning.

I udsendelsen fremkom Jonatan Spang imidlertid med udsagnet, at edderfuglen ikke skulle være truet. Dette er ikke korrekt. Edderfuglen ER truet på EU-niveau (se eksempelvis: ”EU 27 Red List, European Commission, 2015”) link: https://ec.europa.eu/environment/nature/conservation/species/redlist/downloads/European_birds.pdf

Derfor er det særligt vigtigt at væsentlige føde- og opholdssteder ikke ødelægges for Edderfuglen.

Jammerland Bugt er uden diskussion et sådant meget vigtigt spisekammer for edderfuglene. Faktisk er der optalt et antal edderfugle på over 25% af samlede mængde af denne europæiske trækfugl i netop Jammerland Bugt!

De miljøregler og konventioner der beskytter en række truede dyr er lavet på baggrund af talrige seriøse fagfolk og forskeres indsats og er så siden drøftet og ratificeret af politikere på internationalt plan. De må ikke trædes under fode, og enhver tvivl skal faktisk komme miljøet til gode.

20161103-edderfugl-over-vandet

Foreningen Beskyt Jammerland Bugt er af miljømæssige årsager og med udgangspunkt i gældende lovgivning herom, modstandere af havvindmøller i Jammerland Bugt.

Vi støttes af de svenske miljømyndigheder, Danmarks Naturfredningsforening, Dansk Ornitologisk Forening, Danmarks Jægerforbund, Akademirådet og flere end 5.000 bekymrede borgere.

Den grønne omstilling er nødvendig og havvindmøller er meget fornuftige, men de skal placeres på havet og absolut ikke i en naturskøn bugt, der rummer særligt og konventionsmæssigt beskyttet dyreliv.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.