Regeringen har afvist tre vindmøller på Sjælland, fordi de ville skade turismen!

HUSK: Generalforsamling i Beskyt Jammerland Bugt på lørdag den 17. oktober kl. 10.00 i Gørlevhallen. Kom tidligt, således at alle Covid-19 retningslinjer kan følges i god ro og orden.

Faxe Kommune slipper for tre 150 meter høje vindmøller i nærheden af Skovtårnet på Midtsjælland. Dette skyldes mulig negativ påvirkning af turismeerhvervet skriver erhvervsminister Simon Kollerup (S) i afgørelsen.

Mulig indflydelse på turisme og erhvervsliv er også et de punkter, der indgår i VVM vurderinger for en vindmøllepark som Jammerland Bugt.

Jammerland Bugt er et af Kalundborg Kommunes meget væsentlige rekreative turistområder. Her ligger et meget stort antal sommerhuse, 5 større velbesøgte campingpladser lige ud til bugten, pladser for mobil homes, feriekolonier mv. Flere af disse blev overset i den af projektmager European Energy A/S præsenterede VVM redegørelse…

Der er i lighed med afgørelsen om de tre møller på Midtsjælland, ingen tvivl om, at et stort antal ekstremt høje havvindmøller i bugten vil have en markant negativ turismeeffekt. De lokale campingpladsejere er ikke i tvivl, de har udtrykt meget stor bekymring for det skitserede projekt, ligesom kolleger andre steder i landet, som det fremgår af foreningen Beskyt Jammerland Bugts indsigelse.

Bekymringen skyldes det meget væsentlige visuelle indtryk, støjen der opstår når møllerne arbejder samt de voldsomt store gener under anlægsarbejde mv.

Det er meget opløftende og positivt for naturen, at erhvervsministeren endegyldigt fastslår at gigantiske vindmøller har en negativ effekt på turismen!

Må vi derfor venligst bede de ansvarlige myndigheder om, at ministerens glædelige og korrekte synspunkt fastholdes – også når det drejer sig om Jammerland Bugt – til glæde for både truede/beskyttede dyr, fauna og mennesker. 

Ministerens afgørelse kan læses her:

https://www.faxekommune.dk/aktuelt/nyheder/udsigten-fra-skovtaarnet-bliver-fortsat-uden-vindmoeller


Foreningen Beskyt Jammerland Bugt er af miljømæssige årsager og med udgangspunkt i gældende lovgivning herom, modstandere af havvindmøller i Jammerland Bugt.

Vi støttes af de svenske miljømyndigheder, Danmarks Naturfredningsforening, Dansk Ornitologisk Forening, Danmarks Jægerforbund, Akademirådet og flere end 5.000 bekymrede borgere.

Den grønne omstilling er nødvendig og havvindmøller er meget fornuftige, men de skal placeres på havet og absolut ikke i en naturskøn bugt, der rummer særligt og konventionsmæssigt beskyttet dyreliv.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.