Gode nyheder… Det er sådan den grønne omstilling skal foregå!

Fra DR.dk: “Halvdelen af EU’s havvind skal komme fra Nordsøen

Det er præcis således at man kan bringe den grønne omstilling frem, UDEN at ødelægge sårbar natur!

Som vi har plæderet for på denne side i mange år, så hører havvindmøller hjemme på havet og IKKE i en naturskøn bugt som Jammerland Bugt.

Derfor er det meget positivt at Danmark, Tyskland, Holland og Belgien har indgået en aftale om at bygge ikke mindre end 150 gigawatt havvind i Nordsøen inden år 2050.

Når man planlægger 150 gigawatt, så er der da absolut ingen grund til at ødelægge et naturskønt område for sølle 250 megawat!

De 150 gigawatt er 10 gange så meget, som der findes i dag.

Yderligere oplysninger kan f.eks. findes her: www.dr.dk/nyheder/seneste/halvdelen-af-eus-havvind-skal-komme-fra-nordsoeen-i-morgen-gaar-de-i-gang-paa

Foreningen Beskyt Jammerland Bugt er af miljømæssige årsager, og med
udgangspunkt i gældende lovgivning herom, modstander af havvindmøller i
Jammerland Bugt. 

Danmark har som nævnt besluttet at opføre de såkaldte Energi-øer, der placeres langt ude på havet. Den første Energi-ø placeres i Nordsøen 100 km fra land og vil fra start producere nok energi til at forsyne ca. 10 millioner husstande med grøn strøm. Med den nye Esbjerg-aftale, planlægges der produktion svarende til 230 millioner husstande!

Derfor er et projekt som det planlagte i Jammerland Bugt, et helt unødvendigt overgreb på naturen og de mennesker, der færdes ved bugten. Den eneste der får en sikker gevinst, er ejeren af European Energy A/S, milliardæren Knud Erik Andersen, der forventes at tjene yderligere en milliard, hvis projektet gennemføres.

Beskyt Jammerland Bugt støttes af de svenske miljømyndigheder, Danmarks Naturfredningsforening, Dansk Ornitologisk Forening, Danmarks Jægerforbund, Akademirådet, Kalundborg Kommune og flere end 5.000 bekymrede borgere.

Den grønne omstilling er nødvendig og havvindmøller er meget fornuftige, men de skal placeres på havet og absolut ikke i en naturskøn bugt, der rummer særligt og konventionsmæssigt beskyttet dyreliv. Foreningen Beskyt Jammerland Bugt støtter til fulde den grønne omstilling.

Husk at staten opgav at opføre havvindmøller i Jammerland Bugt, da man mente at det ville blive alt for stor en belastning af området. European Energy A/S fandt et hul i loven – om åben dør – og gik i gang med et projekt, der med den nugældende lovgivning ikke ville kunne gennemføres. European Energy A/S,  har derfor ikke handlet i ”god tro” og projektet burde for længst være opgivet.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.