Miljøministeren støtter Jammerland Bugt!

I et svar til til folketingsmedlem Jacob Jensen, skriver miljøminister Lea Wermelin, at der skal være “bydende nødvendige hensyn til væsentlige samfundsinteresser” for at tillade, at der kan opføres havvindmøller i Jammerland Bugt.

Med opførelsen af den nye Energi-ø i Nordsøen er det på ingen måde “bydende nødvendigt” også at opføre havvindmøller i Jammerland Bugt, som jo er yngle-, raste- og opholdsområde for flere nationalt og internationalt beskyttede dyrearter!

Dette er helt på linje med hvad foreningen Beskyt Jammerland Bugt gennem flere år har påpeget: Projektet i Jammerland Bugt er et helt unødvendigt overgreb på naturen!

Ovenstående fremgår af denne artikel i SN: https://www.sn.dk/kalundborg-kommune/ministersvar-goer-det-svaert-at-tillade-havmoeller/

I Jammerland Bugt er der flere arter, der er beskyttede “bilag IV-arter” først og fremmest Marsvin.

Desværre er det ikke miljøministeren, der beslutter om der skal opføres havvindmøller i den naturskønne Jammerland Bugt, men hendes kollega energiminister Dan Jørgensen. Vi håber dog at også Dan Jørgensen vil tænke på naturen – og de mange mennesker der nyder denne – når han skal træffe beslutning om havvindmøllerne.

Foreningen Beskyt Jammerland Bugt er af miljømæssige årsager, og med
udgangspunkt i gældende lovgivning herom, modstander af havvindmøller i
Jammerland Bugt. 

Danmark har som nævnt besluttet at opføre de såkaldte Energi-øer, der placeres langt ude på havet. Den første Energi-ø placeres i Nordsøen 100 km fra land og vil fra start producere nok energi til at forsyne ca. 10 millioner husstande med grøn strøm. Med den nye Esbjerg-aftale, planlægges der yderligere produktion svarende til 230 millioner husstande!

Derfor er et projekt som det planlagte i Jammerland Bugt, et helt unødvendigt overgreb på naturen og de mennesker, der færdes ved bugten. Den eneste der får en sikker gevinst, er ejeren af European Energy A/S, milliardæren Knud Erik Andersen, der forventes at tjene yderligere en milliard, hvis projektet gennemføres.

Beskyt Jammerland Bugt støttes af de svenske miljømyndigheder, Danmarks Naturfredningsforening, Dansk Ornitologisk Forening, Danmarks Jægerforbund, Akademirådet, Kalundborg Kommune og flere end 5.000 bekymrede borgere.

Den grønne omstilling er nødvendig og havvindmøller er meget fornuftige, men de skal placeres på havet og absolut ikke i en naturskøn bugt, der rummer særligt og konventionsmæssigt beskyttet dyreliv. Foreningen Beskyt Jammerland Bugt støtter til fulde den grønne omstilling.

Husk at staten opgav at opføre havvindmøller i Jammerland Bugt, da man mente at det ville blive alt for stor en belastning af området. European Energy A/S fandt et hul i loven – om åben dør – og gik i gang med et projekt, der med den nugældende lovgivning ikke ville kunne gennemføres. European Energy A/S,  har derfor ikke handlet i ”god tro” og projektet burde for længst være opgivet.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

2 Responses to Miljøministeren støtter Jammerland Bugt!

 1. Sanne Vintersbølle skriver:

  Underskrift mod havvindmøller i Jammerland Bugt.
  Der bude være et felt, hvor man kan krydse af for dette, så kom der sikker MANGE flere underskrifter ind til jer som modstandere af dette. Der må da være flere end 5.000 personer, som gerne vil undgå disse havvindmøller i bugten tæt på land.

  • Bjørn Nielsen skriver:

   Ja der er det mest vanvittige projekt, det kan kun være for genere lokal befolkningen og .sommerhus ejere.
   Uden tanke for miljø og dyre liv, når vi taler miljø ja så er det en miljø katastrofe.
   Havvindmøller hører til på havet og ikke i bælter og fjorde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.