Hvem er den ansvarlige minister, Dan Jørgensen?

Projektet med gigantiske havvindmøller i den idylliske Jammerland Bugt er et grotesk og unødigt overgreb på både natur og mennesker. Foreningen Beskyt Jammerland Bugt har derfor, på vegne både af naturen og de mere end 5.000 danskere, der har skrevet under på en protest mod projektet, søgt at få et møde med den ansvarlige minister for projektet, nemlig Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen. Eller rettere den minister vi troede var den ansvarlige minister…

For Dan Jørgensen henviser i sit (nyeste) afslag på et møde nu blot til Energistyrelsen og nægter dermed (igen) at tage et møde med repræsentanter for mere end 5.000 danske vælgere. Yderligere skriver Dan Jørgensen i afslaget, at det er Energistyrelsen, der vil træffe en afgørelse i sagen.

Med andre ord fraskriver Dan Jørgensen sig ansvaret for hvad den styrelse – som refererer til ham -måtte beslutte…

Dette sker i samme uge som Justitsminister Nick Hækkerup udtaler om Politiets Efterretningstjeneste PET, at regeringen ikke er forpligtiget til at følge en “styrelse”, hvis det går imod regeringens politik. Tilsvarende gælder i forsvarsministeriet, hvor forsvarschefen blot er chef for en styrelse, mens den reelle magt ligger hos ministeren.

Men sådan er det åbenbart ikke i Energiministeriet, her bestemmer en styrelse åbenbart langt mere end hvad tilfældet er i Justitsministeriet og i Forsvarsministeriet.

Foreningen Beskyt Jammerland Bugt frygter at dette er en indikation på, at Dan Jørgensen er ved at fralægge sig ansvaret for en beslutning, der vil være et voldsomt og unødigt indgreb i den danske natur.

Det er naturligvis helt uacceptabelt!

Et møde har tidligere været aftalt…men blev aflyst af Dan Jørgensen kort før det skulle finde sted.

Vi anmoder derfor alle vores følgere om at skrive en, gerne kort, mail til Dan Jørgensen og bede ham tage det fulde ansvar for de handlinger og beslutninger, der foretages i de styrelser, der ligger under hans ressortområde.

Dan Jørgensen har mailadressen: kefm@kefm.dk

Foreningen Beskyt Jammerland Bugts mødeanmodning findes her:

Svar fra Dan Jørgensen:

Foreningen Beskyt Jammerland Bugt er af miljømæssige årsager og med
udgangspunkt i gældende lovgivning herom, modstandere af havvindmøller i
Jammerland Bugt. 

Vi støttes af de svenske miljømyndigheder, Danmarks Naturfredningsforening, Dansk Ornitologisk Forening, Danmarks Jægerforbund, Akademirådet, Kalundborg Kommune og flere end 5.000 bekymrede borgere.

Den grønne omstilling er nødvendig og havvindmøller er meget fornuftige, men de skal placeres på havet og absolut ikke i en naturskøn bugt, der rummer særligt og konventionsmæssigt beskyttet dyreliv. Foreningen Beskyt Jammerland Bugt støtter til fulde den grønne omstilling.

Husk at staten opgav at opføre havvindmøller i Jammerland Bugt, da man mente at det ville blive alt for stor en belastning af naturen. European Energy A/S fandt et hul i loven – om åben dør – og gik i gang med et projekt, der med den nugældende lovgivning aldrig ville kunne gennemføres. European Energy A/S,  har derfor ikke handlet i ”god tro” og projektet burde for længst være opgivet.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

One Response to Hvem er den ansvarlige minister, Dan Jørgensen?

  1. Bodil Holst Kjær skriver:

    Til lykke! Det er dog lykkedes for bestyrelsen at få et svar med Dan Jørgensens underskrift på. Det har jeg aldrig fået endnu. De 6 breve, jeg har sendt bliver altid besvaret af en embedsmand i ministeriet eller af Energistyrelsen (Anne? Ratje). Jeg kan slet ikke vide, om DJ overhovedet har set mine breve eller på anden måde fået information om indholdet, derfor bliver jeg nødt til at skrive igen. Jeg har fået (efter flere forsøg) et underskrevet svar fra miljøministeren, men hun skriver kun, at Energistyrelsen har beslutningsretten og de skal overholde gældende regler! (ja hvem havde ventet andet og de kan jo bøjes i alle retninger). Miljøministeriet har med andre ord helt underkastet sig Energistyrelsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.