Jammerland Bugt – Nye regler for kystnære havvindmøller

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt har i dag fremlagt nye regler for kystnære havvindmøller. Fremover skal kommunerne have mere indflydelse på opstillingen, således at projekterne sikres en bedre folkelig opbakning. Yderligere oplysninger findes her:

http://www.ens.dk/info/nyheder/nyhedsarkiv/lilleholt-nye-regler-kystnaere-vindmoeller-styrke-kommuners-indflydelse

Det fremgår også af forslaget, at det fremover er Energiministeren, der beslutter om et givet projekt skal opføres, og ikke som tidligere Energistyrelsen. Herudover er der nogle mindre ændringer til de gældende regler, herunder at også sommerhusejere får mulighed for at købe andele i de kommende kystnære projekter.

For såvidt angår Jammerland Bugt er de nye regler gode nyheder! Vi har således påpeget overfor ministeren, at både Kalundborg Kommune, Danmarks Naturfredningsforening, Akademiraadet, det lokale erhvervsliv og ikke mindst over 5.000 borgere er modstandere af åben dør projektet med gigantiske havvindmøller i Jammerland Bugt. Med ministerens udmelding, er der meget der tyder på, at han har lyttet til vores indvendinger.

Lovændringen forventes at gælde fra 2017. For projekter, der er igang men hvor investor ikke har fået etableringstilladelse, står der intet specifikt i lovforslaget.

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

2 Responses to Jammerland Bugt – Nye regler for kystnære havvindmøller

 1. Finn Bach skriver:

  Ænder før mennesker ?

  Så er det officielt meldt ud, at den kystnære havvindmøllepark i Sejrø bugten IKKE bliver til noget. Tillykke til Sejrø og omgivelser.
  Forklaringen er at det ikke kan udelukkes at sortænder generes…..eller med andre ord: i forhold til Jammerland Bugt så er det “kun” nogle tusinde mennesker der generes – og det har ikke indgribende virkning på om der kan opsættes møller!!
  DET ER JO FULDSTÆNDIG VANVITTIGT!
  Er der nogen som har afklaret om de sorte ænder som evt. bliver generet nord for Kalundborg også finder på at flyve/opholde sig syd for Kalundborg – for så kunne det måske blive (også) vores redning?
  Se evt. artikel:
  link: http://www.tveast.dk/artikel/borgmester-jubler-over-skrinlagt-havvindmoellepark
  Finn Bach, Bjerge Nord

 2. Jørgen Karlsen skriver:

  Jeg har haft den tvivlsomme fornøjelse at læse dagens Politiken og sammenholdt med hvad der ellers meldes ud politisk, er jeg bange for at vi nu står langt svagere i vores kamp for Jammerland Bugt.
  Fordi man politisk vil have billig havvindmøllestrøm og det kan vores bugt levere, og fordi European Energy kommer til at tjene rigtig mange penge på vores bugt, og nu får de jo ikke lov at byde på Sejerø.
  Energistyrelsen og European Energy trækker tiden ud og satser på at vi bliver lullet i søvn – så det gælder om at vi tage kampen op nu. Ellers kommer møllerne helt sikkert!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.