Jammerland Bugt: VVM-materiale – punkt 12: Rute H?

Vi vil i de kommende uger løbende orientere om de ting vi har fundet i VVM-materialet. Der er mange tilfælde af manipulationer, groteske fejl og mystiske udeladelser. Vi er rystede og vil her løbende delagtigøre læserne i noget af dette… tolvte emne handler om sejlruter. Det kan måske lyde som om vi er petitesseryttere, men det skal huskes, at vi i 3,5 år har fået at vide, at Energistyrelsen, Orbicon og European Energy A/S har været igennem en meget grundig kvalitetskontrol af VVM-materialet…

Rute H….den sømand og andre…må lide!

I VVM-materialets bilag vedr. sejladsforhold (Navigational Risk Jammerland Bugt Wind Farm) for Jammerland Bugt-projektet redegøres fortsat for anliggender i relation til søfartsrute H !

Sejlkyndige vil vide, at rute H alene er aktuel for besejlingsforhold i Femern Bælt og øerne syd for Fyn!

Nævnte bilag indgår i vurderingen af risici for påsejling m.m. og er udarbejdet Det Norske Veritas, der har (skulle have..) kvalitetsikret dette.

Hvad Rute H har med Jammerland Bugt-projektet at gøre, er en gåde…

Dette er faktisk klogt og venligt påpeget af Søfartsstyrelsen i 2017 til Energistyrelsen…og det blev også oplyst på det offentlige informationsmøde i Gørlev i 2015…men det optræder altså stadig i materialet. Måske fordi det skrevne rent faktisk handler om Rute H…?  Vi ved det ikke…

Sådant er i den grad bekymrende for kvaliteten af det udførte arbejde og den kvalitetssikring hos firmaerne bag det fremlagte VVM-materiale, der oplyses at have fundet sted de seneste mere end 3 år.

Ej heller Energistyrelsen har, trods Søfartsstyrelsens og andres oplysning herom langt tidligere, taget initiativ til at denne alvorlige misforståelse eller afklaring herom er kommet på plads…?

Hvorledes skal man have tiltro til materialet…? Det er trods alt begrænset hvor meget vi kan nå at kontrollere, vi har jo ikke haft 3,5 år til at arbejde med materialet!

VVM-materialet har simpelthen ikke den fornødne kvalitet og projektet må afvises.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.