Jammerland Bugt: VVM-materiale – punkt 13: Antal campingpladser?

Vi vil i de kommende uger løbende orientere om de ting vi har fundet i VVM-materialet. Der er mange tilfælde af manipulationer, groteske fejl og mystiske udeladelser. Vi er rystede og vil her løbende delagtigøre læserne i noget af dette… trettende emne handler om campingpladser. Efter 3,5 års kvalitetssikring er det ikke lykkedes Energistyrelsen, Orbicon og European Energy A/S at nå frem til det rigtige antal campingpladser og havne langs Jammerland Bugt!

Antallet af campingpladser mv. ved bugten… tilsyneladende svært at tælle…? Ditto for større lystbådehavne i området… og mere er glemt…

VVM-materialet omtaler fejlagtigt, at der kun skulle være 4 campingpladser ved bugten.

Dette er faktuelt forkert; der er mindst 5 større campingpladser ved bugten (Reersø Camping, Solholm Camping og Bjerge Sydstrand Camping, Urhøjgård Camping, Ugerløse Camping).

Hertil kommer områdets kursus- og feriecentre, mange kolonier og spejderbeboelser samt kystnære pladser indrettet for og anvendt af mobilhomes.….disse er overhovedet ikke nævnt?

VVM rapporten oplister også antal af nærliggende havne (med særligt fokus på lystbåde). Her mangler en meget oplagt større havn (> 150 pladser, Vesthavnen, den centrale havn i Kalundborg, fine bynære velbesøgte lystbådepladser)… det er godt nok ringe!

Man undervurderer således i den fremlagte rapport den rekreativt, turisme- og erhvervsmæssige negative indflydelse for området. Igen må vi understrege at en VVM rapport skal vise Worst Case for det pågældende område, dette er langt fra tilfældet i denne rapport.

Materialet har simpelthen ikke den fornødne kvalitet, når sådanne helt elementære men selvklart væsentlige forhold for vurdering af rekreativ, turisme- og erhvervsmæssig, indflydelse ikke er i orden.

Projektet og ansøgningen må derfor også på denne grund afvises.

PS: Man er som almindelig borger stærkt bekymret for kvaliteten af alt det der ikke kan eller er langt sværere at tjekke… Derfor husk at skrive en indsigelse.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

2 Responses to Jammerland Bugt: VVM-materiale – punkt 13: Antal campingpladser?

 1. Peter Schiødt skriver:

  Kære ledelse af foreningen
  Jeg vil gerne takke jer mange gange for jeres indsats for at bremse dette meget forkerte projekt. Min familie er nu 5. generation i bugten. Jeg er 60 år i dag, og min morfar købte i sin tid en grund af dette såkaldte “jammerland” af bønderne, som ikke kunne dyrke det tilsandede område nær vandet.
  I dag kommer mit barnebarn med herud, og han er aktuelt den sidste generation i vores familie. Vi nyder stilheden herude og den uspolerede natur, som næppe findes magen til i Danmark. I vores lille område er der harer, fasaner, en flok rådyr med 15-20 hinder og en buk, flagermus, mursejlere og sågar ørne. Stjernehimlen findes ikke magen til.
  Kalundborg Kommune har planlagt at udstykke flere sommerhusgrunde i området, og folk skal være velkomne. I sommers mødte vi en familie fra Herlev, som havde fundet deres lille paradis her, og de og alle andre er velkomne til at nyde det hele – med den respekt for naturen, som folk altid har, når de kommer ned og kigger ud over bugten. Man falder simpelthen til ro, når man ser det. Og hvor mange steder kan man ellers falde til ro i vores hektiske samfund?
  Jeg læste i Weekendavisen, at Norge har så megen elkraft fra vandfald og elve, at de med eksport kunne dække en langt større del af Danmarks energiforbrug end vindmøller. Så hvorfor ikke købe af dem? Eller hvorfor ikke opføre kæmpevindmøller, hvor der virkelig er vind, langt ude på havet?
  Jammerland Bugt er et lille naturparadis i et efterhånden meget tæt befolket og næsten helt igennem opdyrket Danmark. Alle er velkomne her, strandene er offentlige, og veje føre direkte fra landevejen til offentlig parkering, lige ved vandet. Men hvis vindmøllerne kommer i den størrelse og det omfang, der er tale om, vil det blive som et gigantisk industrikvarter. Vi har set den slags kloden rundt: De skønneste naturområder destrueres af tankeløs bebyggelse, industri og udnyttelse. Jeg havde dog aldrig troet, at den slags skulle ske for os i Danmark.
  European Energy er så vidt jeg kan læse, et mindre dansk firma. Jeg ønsker dem alt vel, men er der virkelig vind nok her, til at de kan tjene på det? Og hvem overtager, hvis de ikke kan?
  Til slut endnu en varm tak for jeres indsats for at bevare dette enestående stykke Danmark.
  Venlig hilsen
  Peter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.