Jammerland Bugt: VVM-materiale – punkt 16: Bruges input fra borgermøder overhovedet eller er det et spil for galleriet?

Vi vil i de kommende uger løbende orientere om de ting vi har fundet i VVM-materialet. Der er mange tilfælde af manipulationer, groteske fejl og mystiske udeladelser. Vi er rystede og vil her løbende delagtigøre læserne i noget af dette… sekstende emne handler om borgermøder.

Oplysninger fra borgermødet i Gørlev 2015 ikke anvendt… Holdes vi for nar?

Tidligt i forløbet (23. april 2015) afholdt projektmager/rådgiver informationsmøde om projektet i Gørlev hallen. Hundredevis af mennesker var mødt op og projektet blev fremlagt. Både European Energy, rådgiveren Orbicon og Energistyrelsen var på plads på podiet.

Der blev fra rådgiverside opfordret kraftigt til at man drøftede relevante problemstillinger og ønsker.

Visualiseringer var og er et meget centralt punkt og der var blandt andet ønsker fremme om repræsentativ visualisering for bl.a. Røsnæs samt området ude ved Bjergsted Bakker mv..

Der udspandt sig også drøftelse om at vise eksempler på den visuelle effekt af roterende møller; rådgiver var yderst positiv overfor dette, og oplyste at man ville undersøge muligheder for dette, eksempelvis ved anvendelse af videooptagelser af møllerne ved Anholt eller Samsø.

Intet af dette findes imidlertid i det fremlagte VVM materiale..

For Røsnæs vises jo faktisk ikke en eneste visualisering! Uagtet at der under afsnittet “Røsnæs” vises et vandkantsbillede, det er bare overhovedet ikke fra Røsnæs men helt inde fra Kalundborg… Uhørt frækt!

Og uagtet at emnet omkring visning af roterende møller igen var oppe på mødet i Kalundborg 16. januar 2019, gav det ikke rådgiver anledning til at fortælle om de bestræbelser man eventuelt måtte have gjort sig desangående.

Det er useriøst og meget respektløst af rådgiver at anmode om input og siden tilsyneladende sidde væsentlige – og indledningsvist anerkendte punkter – fuldstændig overhørig.

Energistyrelsen, der på baggrund af materialet skal træffe beslutning om hvorvidt VVM-materialet samt processen er god nok, møder op med nye folk der så i sagens natur ”er blanke” på sådanne forudgående og meget væsentlige drøftelser, derfor er vi nødt til at gøre opmærksom herpå.

Som nævnt i tidligere indlæg synes det også som indsigelser i forbindelse med tidligere lukket høring til Energistyrelsen fra eksempelvis Søfartsstyrelsen fuldstændigt er prellet af..

Er der tale om en skueproces..

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

3 Responses to Jammerland Bugt: VVM-materiale – punkt 16: Bruges input fra borgermøder overhovedet eller er det et spil for galleriet?

 1. Else Carøe Olsen skriver:

  Hej jammerlandbugt .
  Tak for jeres store engagement .. i er så gode for alle os der syntes at havmøller skal være på havet .. og ikke i vores bugt .
  Mon vores kommune også vil sagsøge som de gør i Assens .

  https://www.dr.dk/nyheder/regionale/fyn/assens-mistaenker-energistyrelsen-kammeratligt-forhold-i-vindmoellesag

  Venlig hilsen Else Carøe Olsen

 2. Bo Bramming skriver:

  Det mest skuffende i hele processen om vindmøller i Jammerland Bugt er den totale mangel på demokratisk involvering af de berørte borgere dels via Kommunalbestyrelsen , som er stærkt imod projektet, og især gennem de aktive grundejerforeninger. De afholdte møder med borgerne og politikerne har mere haft karakter af at det var møder der skulle overstås så man havde overholdt formalia. Intet tyder på at de rejste kritikpunkter angående VVM undersøgelserne vil blive taget alvorligt. Hvilken instans vil tage et samlet overblik over protester og indsigelser målt i forhold til projektet? Er det muligt at forlange en åben saglighed af Energistyrelsen?
  Hvorledes måles en forringelse af den fantastiske naturoplevelse der samlet findes i Jammerland Bugt? Skal det være i procent: fx 10%,20%,30% før det bliver fatalt kritisk?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.