Jammerland Bugt: VVM-materiale – punkt 2: Støj i anlægsfasen

Vi vil i de kommende uger løbende orientere om de ting vi har fundet i VVM materialet.  Der er mange tilfælde af store manipulationer, groteske fejl og mystiske udeladelser. Vi er rystede… og vil her løbende delagtigøre læserne i noget af dette.. Andet emne er støj i anlægsfasen.

Anlægsfasen varer samlet 4½ år – Støjgrænser overskrides i store dele heraf…

Den fremlagte VVM rapport beskriver, at arbejdet til søs forventes at foregå døgnet rundt (24/7), dvs. dag og nat. Arbejdet til søs kan bedst foretages i den del af året med mindst storm og de mindste bølger… hvilket i vidt omfang er identisk med sæsonen for friluftsaktiviteter, camping-, sommerhus-, mobilhome-, feriekoloniophold og lignende!

Allerede i VVM rapporten kan man se, at de støjgrænser der gælder for anlægsarbejder (og derfor skal overholdes for alle andre erhvervsvirksomheder i Kalundborg området) vil blive overskredet ved de natlige anlægsarbejder med pæleramning osv. Dette agter man så at ansøge Kalundborg Kommune om dispensation til……det er jo ”kun” om natten støjgrænsen overskrides! En sådan dispensation er allerede indregnet i den fremlagte tidsplan for anlæggelsen.

Sådanne anlægsarbejder i den lavvandede bugt vil udover ovennævnte voldsomme gener også betyde bortskræmning af dyr, og måske varige skader på en række af disse,  herunder de mange marsvin i bugten, en dyreart der ifølge konventioner nyder særlig beskyttelse….mere herom senere.

Overskridelse af støjgrænser i 4,5 år, er helt uacceptabelt for de mange mennesker og dyr i og omkring bugten!

PS:  For anlægsarbejderne i land er Vordingborg Kommune ansvarlig…læs det lige igen….det står i VVM rapportens afsnit 3.6.2 (side 43)…som jo er kvalitetssikret af mange… over meget meget lang tid…og derfor agter man at søge Vordingborg Kommune om dispensationer til dette og hint…læs selv…grotesk!

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.