Jammerland Bugt: VVM-materiale – punkt 24: Miljøet i Bugten

Vi vil i de kommende uger løbende orientere om de ting vi har fundet i VVM-materialet. Der er mange tilfælde af manipulationer, groteske fejl og mystiske udeladelser. Vi er rystede og vil her løbende delagtigøre læserne i noget af dette… fireogtyvende emne omhandler miljøet i bugten, og noget af det European Energy A/S, Orbicon og Energistyrelsen har glemt…

Miljøet i bugten…

Et VVM-materialet skal beskrive og vurdere mulige indvirkninger på miljøet, på bagrund af det ansøgte projekt. Materialet og vurderingen er yderst vigtig, idet det er på baggrund af dette, at Energistyrelsen giver afslag eller etableringstilladelse til projektmager, i dette tilfælde European Energy A/S.

Materialet forventes naturligvis at belyse alle miljøkritiske forhold og skal gøre det ud fra en Worst-Case synsvinkel.

For projektet i Jammerland Bugt, er miljøet i selve bugten naturligvis en meget vigtig del heraf!

I det lys er det yderst besynderligt, at man i VVM-materialet leder forgæves efter både omtale og vurdering af helt oplagte miljørisici eksempelvis:

  • Vask, afrensning og vedligehold af møller, intet er nævnt herom?
  • Den løbende afgivelse af mulige giftstoffer fra de skrappe sager møllerne er behandlet og malet med, anvendes evighedsmaling?
  • Andre kendte miljørisici, der er grundigt vurderet og diskuteres i relation til andre sådanne vindmølleparker i havvand. Zink-udfældning diskuteres eksempelvis meget i Tyskland og tal for andre danske havvindmølleparker viser, at betragtelige mængder af Zink- og aluminiums-forbindelser sandsynligvis afgives til det omkringliggende vand, vi taler om tons…

Ovenstående er naturligvis særligt vigtigt for en så stor park, med så mange og store møller tæt ved kysten i en lille bugt.

VVM materialet har åbenlyst ikke den fornødne kvalitet, er ingenlunde afleveret endeligt som jo var en forudsætning i forundersøgelses-tilladelsen.

Materialet og projektet må afvises når så elementære forhold ikke er på plads!

Eksaminanden er dumpet, som en borger klogt sagde ved mødet januar 2019 i Kalundborghallen, projektmager og dennes rådgiver kan yderligere ikke undskylde sig med manglende tid.

PS: Husk at skrive en indsigelse, se vejledning på siden ”VVM-materiale 2019”

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.