Måske droppes alle åben-dør projekter…

I et interview med Dagbladet Børsen udtaler klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard at “…er det sandsynligt, at ordningen ikke kan fortsætte” og “Med den viden, jeg har lige nu, frygter jeg, at ordningen ikke kan køre videre. Det anser jeg desværre som et sandsynligt udfald,”

Årsagen til at EU er kritiske til den danske åben-dør model, skyldes at tilfældige virksomheder – og nogen gange efter et “først til mølle” princip” – gratis får tildelt statsarealer til brug for opsætning af industrianlæg.

Når industrianlægget er i funktion får staten intet afkast eller leje af arealerne.

At dette er statsstøtte til udvalgte industrier, har foreningen Beskyt Jammerland Bugt påpeget i årevis, desværre indtil nu for døve ører.

Link til interview med ministeren findes her:

https://borsen.dk/nyheder/virksomheder/minister-sandsynligt-at-det-er-slut-med-aaben-dor?b_source=borsen&b_medium=row_11&b_campaign=six_seven_1

Yderligere oplysninger om baggrunden for at sætte projekterne i bero findes her:

https://www.mm.dk/artikel/hvem-skal-hoeste-havvindsmilliarderne

Beskyt Jammerland Bugt støttes af de svenske miljømyndigheder, Danmarks Naturfredningsforening, Dansk Ornitologisk Forening, Danmarks Jægerforbund, Akademirådet, Kalundborg Kommune og flere end 5.000 bekymrede borgere.

Den grønne omstilling er nødvendig og havvindmøller er meget fornuftige, men de skal placeres på havet og absolut ikke i en naturskøn bugt, der rummer særligt og konventionsmæssigt beskyttet dyreliv. Foreningen Beskyt Jammerland Bugt støtter til fulde den grønne omstilling.

Husk at staten opgav at opføre havvindmøller i Jammerland Bugt, da man mente at det ville blive alt for stor en belastning af området. European Energy A/S fandt et hul i loven – om åben dør – og gik i gang med et projekt, der med den nugældende lovgivning ikke ville kunne gennemføres. European Energy A/S,  har derfor ikke handlet i ”god tro” og projektet burde for længst være opgivet.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

One Response to Måske droppes alle åben-dør projekter…

  1. Gitte Hou Olsen skriver:

    Har foreningen nogen bud på, hvor vi står med den nye melding fra Ursula von der Leyen om, at EU ikke vil stille sig i vejen for projekterne? Kan man tænke sig, at den danske regering er nødt til at annullere åben dør-kontrakterne alligevel, fordi man med ordningen ikke kan kræve leje for vindmølleparkerne? Det hele er lidt nervepirrende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.