Vi venter fortsat på svar… fra høringen i 2019!

I starten af 2019 fandt den første offentlige høringsrunde omkring det påtænkte havvindmølleprojekt i Jammerland Bugt sted.

Et stort materiale blev fremlagt af projektmagers rådgiver (Orbicon, nu WSP) efter at materialet skulle have været igennem kvalitetssikring i Energistyrelsen.

Der kom rekordmange indsigelser og spørgsmål i forbindelse med det fremlagte materiale, helt præcist 440 indsigelser. Foreningen ”Beskyt Jammerland Bugt” fremlagde en omfattende og meget struktureret indsigelse med klare referencer til det fremlagte materiale. Denne indsigelse kan ses på hjemmesiden eller på link herunder:  

http://jammerlandbugt.dk/wp-content/uploads/2019/03/20190228-Indsigelse-JammBugtNearshoreFull-1.pdf

Efter høringsrunden var afsluttet, kommenterede European Energys rådgiver på en række af indsigelserne. Disse svar kan ses på Energistyrelsens hjemmeside under projektforløbet for Jammerland Bugt Havvindmølle projekt.

For en række af de rejste spørgsmål og indsigelser med afsæt i projektmaterialet, henviser European Energys rådgiver til besvarelse, der skal komme direkte fra Energistyrelsen (primært i afsnit 2.9 i indsigelsen).

Men, alle disse svar er vist ikke fremlagt?

Således spørger foreningen i spg. 2.9.3 om Energistyrelsen ikke har misforstået Kalundborg Kommunes modstand mod projektet… Intet svar fra Energstyrelsen!

Yderligere spørger foreningen i 2.9.5 om forholdet mellem forundersøgelsestilladelse og projektudviklers rettigheder… Intet svar fra Energistyrelsen!

Dette er absolut ikke rimeligt. Og det er naturligvis ikke befordrende for demokratiet og troen på upartisk sagsbehandling? En ganske arrogant holdning overfor det arbejde der er lagt i indsigelsen.

Må vi venligst få disse svar fremlagt inden opstart af næste høringsomgang ellers er det jo tydeligvis en skinproces vi er vidne til!

Beskyt Jammerland Bugt støttes af de svenske miljømyndigheder, Danmarks Naturfredningsforening, Dansk Ornitologisk Forening, Danmarks Jægerforbund, Akademirådet, Kalundborg Kommune og flere end 5.000 bekymrede borgere.

Den grønne omstilling er nødvendig og havvindmøller er meget fornuftige, men de skal placeres på havet og absolut ikke i en naturskøn bugt, der rummer særligt og konventionsmæssigt beskyttet dyreliv. Foreningen Beskyt Jammerland Bugt støtter til fulde den grønne omstilling, herunder opførelsen af de store energi-øer.

Husk at staten opgav at opføre havvindmøller i Jammerland Bugt, da man mente at det ville blive alt for stor en belastning af området. European Energy A/S fandt et hul i loven – om åben dør – og gik i gang med et projekt, der med den nugældende lovgivning ikke ville kunne gennemføres. European Energy A/S, har derfor ikke handlet i ”god tro” og projektet burde for længst være opgivet.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

One Response to Vi venter fortsat på svar… fra høringen i 2019!

  1. Ellen Olsen skriver:

    Passende udstyr til vindmøllemøde i aften : teleskop støvebørste påmonteret røde og hvide cykellygter der blinker .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.