VVM-materialet – Eventuel supplerende ekstern granskning?

VVM-rapporter for større projekter er ganske voluminøse, har mange data og indviklede beregninger for Vurdering af projektets Virkninger på Miljøet. Dette gælder også VVM-rapporten for Jammerland Bugt. Og mange af data i VVM-hovedrapporten kommer fra bilagsrapporter. Der var også var mange bilag og underliggende referencer i Jammerland Bugt projektet.

Det er så på baggrund af dette materiale Energistyrelsen skal vurdere miljøpåvirkningerne for projektet. Vurderingen sker ikke alene på VVM-materialet men også på indvendinger modtaget i høringsperioden.

For et andet kystnært havvindmølleprojekt i Lillebælt har Energistyrelsen valgt at sende VVM-rapporten til kvalitetssikring hos en anden rådgiver, Rambøll (kilde: se nedenfor). Det forlyder ifølge fag- og dagspresse, at der er fundet mange fejl i støjberegning, landskab og visuelle forhold, beskyttelse af marsvin, Natura 2000 beskyttelser samt flysikkerhed…

Ovenstående lyder skræmmende bekendt i forhold til, hvad vi har oplevet i forbindelse med det fremlagte VVM-materiale for Jammerland Bugt projektet.

En sådan ekstern granskning skal bestemt også være velkommen for European Energy/Orbicons meget mangelfulde og fejlbehæftede VVM-materiale for Jammerland Bugt, ifald man ikke allerede nu kan se at ”Eksaminanden har spildt sin chance og er dumpet” som en borger klogt sagde på et høringsmøde.

En sådan ekstern kvalitetssikring skal ikke stå alene eller erstatte andet, men være et supplement til de øvrige høringsindsigelser og påvisninger af fejl der er fremkommet.

For foreningens indsigelse for den fremlagte miljøvurdering, forventer vi naturligvis en seriøs behandling og vurdering for hver og et af de mere end 100 konkrete indsigelsespunkter deri, det skylder man miljøet!

Link til indsigelse: http://jammerlandbugt.dk/wp-content/uploads/2019/03/20190228-Indsigelse-JammBugtNearshoreFull-1.pdf

Og samme seriøse behandling/vurdering forventes for de over 450 øvrige indsigelser, der er indsendt for Jammerland Bugt projektet i høringsperioden.

Imens VVM-granskning og slutteligt forventelig miljømæssig afvisning af projektet pågår, så nyder vi Jammerland Bugts mange marsvin, edderfugle, havørne, flagermus og øvrige kvaliteter i og omkring bugten.

Kilde:

https://www.energy-supply.dk/article/view/668891/kystnaer_vindmollepark_hviler_pa_mangelfuld_miljovurdering

Husk at: Foreningen Beskyt Jammerland Bugt er af miljømæssige årsager modstandere af havvindmøller i Jammerland Bugt. Vi støttes af de svenske miljømyndigheder, Danmarks Naturfredningsforening, Dansk Ornitologisk Forening, Danmarks Jægerforbund, Akademirådet m.fl.

PS. At de svenske miljømyndigheder er kraftige modstandere af havvindmølleprojektet i Jammerland Bugt fremgår af nedenstående artikel.

https://jyllands-posten.dk/indland/ECE11530527/Sverige-advarer-mod-danske-kystn%C3%A6re-havvindm%C3%B8ller/?fbclid=IwAR3dwssgrmt6nnDLCOQ3OQdAsNA7rvedEsVLwA0DBkmPZWV3rbXyzIQ76Do

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

One Response to VVM-materialet – Eventuel supplerende ekstern granskning?

  1. Finn Bach skriver:

    Faldt over denne “nyhed”… lad os håbe at de mange gode argumenter MOD projektet, bliver hørt og taget alvorligt, helt ind i ENS!

    https://www.dknyt.dk/artikel/102730/sverige-advarer-mod-danske-kystnaere-havvindmller?src=eniro

    Vi vil gerne have grøn energi – på de rigtige placeringer!

    Mvh Finn Bach

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.