Visualisering fra Lundgaard & Tranberg Arkitekter

Vi har bedt arkitektfirmaet Lundgaard & Tranberg Arkitekter om at udarbejde nedenstående visualiseringer. Der er taget udgangspunkt i det punkt fra Bjerge Nordstrand, som Orbicon benytter i deres indkaldelse til mødet den 23. april.

Der er på ingen måde tale om worst case billeder, men snarer det modsatte, da vindmøllerne i bevægelse, vil virke langt større end på billederne. Se specielt figur 1.4.

Illustrationer, Havvindmøller Jammerland bugt, April 2015

Når man sammenligning Orbicons visualisering figur 1.2 med visualiseringen fra Lundgaard & Tranberg figur 1.4, er forskellen signifikant og skræmmende!

 

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

4 Responses to Visualisering fra Lundgaard & Tranberg Arkitekter

  1. Michael Amstrup skriver:

    Rigtig god og meget mere realistisk visualisering fra Lundgaard & Tranberg Arkitekter.
    Tænk så lidt forskellige scenarier med lav morgensol fra øst og blankt vand (havblik), en solnedgang i vest der går ned i “parken”, et tæppe af blinkende varselsslys på nattehimlen osv., og for at nævne det måske allermest skræmmende: Disse gigantiske skeletter “bevæger” sig sørme også!. Almindeligt seende og tænkende mennesker kan forhåbentligt se, at dette projekt aldrig burde være kommet så langt.

    Afsluttende kommentar:
    Uanset hvor “få” og hvor “små” Havvindmøller der måtte blive besluttet, så vil de være markant synlige indenfor det definerede projektområde! Så vær varsom med at blive spist af med en “lille” park bestående af måske kun 20 havmøller i højde 200 meter placeret “helt” ude i den yderste del af projektområdet – Møllerne vil stadig være markant synlige fra hele Jammerland Bugtens område!

  2. Palle Frederiksen skriver:

    Denne visualisering er nok mere realistisk, men den er også lavet på stranden og det er jo de færreste der bor der. Os der bor langs kysten ud mod Asnæs ser Jammerland Bugt fra 5 – 10 – 15 meters højde over vandet og så ser det helt anderledes ud. Når man står på stranden 2 meter over vandet er horisonten ca 5 km ude, men der hvor jeg bor, ca 8 meter over vandet, ser vi altså skibe i T ruten 15 km ude ganske tydeligt, Romsø og Fyns Hoved ses også fint 22 km væk. Kør en tur på Østrupvej, der hvor Østrup starter – det første statshusmandsbrug – er der 3 km til Lerchenborg mølle no. 4, prøv så at kikke ud over vandet, så har man et godt billed af en 140 meter mølle derude. Asnæsværkets store skorsten er 220 meter, træk 20 meter fra og I har en havvindmølle på 200 meter, den står ca 2,5 km væk fra samme punkt på Østrupvej 4, der behøves ingen computer simulering, tag ud i virkligheden og se det i LIVE. Møllerne er langt mere dominerende jo højere man ser dem fra, så den angivne visualisering er absolut “best case”. God Tur
    Havvindmøller hører hjemme på havet, og ikke langs kysten.

  3. Torben Krogh skriver:

    Bliver projektet realiseret blot tilnærmelsesvis i overensstemmelse med skitserne i Lundgaard & Tranberg Arkitekter´s visualisering så bliver der tale om et af de største “naturforureningsprojekter” i nyere tid – og det ganske unødvendigt, idet vindmølleparker jo heldigvis kan placeres længere til havs end tilfældet er her.
    Det er muligt, at prisen pr. kilowatt dermed vil stige et par øre, men den pris er værd at betale.
    Hvem har i øvrigt ansvar for at renovere eller helt at fjerne parken når vindmøllerne til sin tid er udtjente – der er vel ingen garanti for, at den etablerende virksomhed eksisterer til den tid!

  4. Peter Fischer skriver:

    Iht. diverse illustrationer synes det sted man kan komme tættest på møllerne, at være på Reersøs nordvestligste pynt. Dette sted er suverænt den mest benyttede solnedgangsdestination på kysten. Man kommer til at stå på en 8 meter høj pynt med møllerne direkte i sommersolnedgangen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.